Medián mezd činil 34 993 Kč. Minimálně tuto částku bere půlka zaměstnaných.
Zdravim me by teda zajmalo kde berete ze cech ma prumerne 39 tis. Hrubeho ja to snad vzivote ani na pasce nevidel . Takze ty pocty . Si strcte.. vite kam . Delate z lidi jen blbce .. vic jak tretina populace ani nevidela 39tis.hrubeho na pasce . Padne zase nohama na zem a prestante si vymejslet . Presne tohle vy pouze novinari a spekulanti umite jen veset lidem buliky na nos a delat z nich pitomce . Ze vam neni zle ze sebe samych!!
Haha.Tohle kdybych měl v kanceláři tak zitra tam už nejsem.Pod 100 tis nemakam.
Na přímé dani si stát vezme 40% (včetně zaměstnavatele) a dalších cca 20% na DPH = zaměstnanci zůstane 25 650 z původních 53 331 a státu je to furt málo
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Průměrná mzda je krásná věc 🙂 ale většina lidí bere něco nad 20 tisíc 🙂 Ale politici a ostatní co berou několik set tisíc měsíčně nebo milionu to dorovnají
Průměrná mzda je prostě průměrná mzda, někdo má víc, někdo méně, ale za prvé se uvádí jako hrubá, vy uvádíte čistou a opravdu záleží na profesi a regionu, kde pracujete. Kdy už to konečně vy a většina těch, co máte méně, než průměr, pochopíte? Už to, že máte znatelně méně, o něčem svědčí
hlavne za to nejde ani dnes vyzit... porad jsme jen narod otroku vyspelých zemi...
To je otázkou, jsou lidi co vyžávají i s menšími příjmy.
Já sním celé kuře a ty nic. Oba jsme spokojeni každý jsme v průměru snědli půlku kuřete. Politik má 120 000 Kč dělník 20 000 Kč každý máme v průměru 70 000.Tak na co si stěžujeme. Kocourkov nebo Česko. Nebo je to jedno?
Jsem dělník a v minulém roce jsem měl průměr 64 530 Kč.
Co kdyby jste mojí milí pisálci napsali,že na průměrnou mzdu dosáhne 1/3 zaměstnanců
Ale prosimtě.vsichni mojí známí mají min 50tis čistého.
Tak to jsem čekal, že ty odvody jsou vyšší. To já jako OSVČ platím více a ještě musím poslouchat jak platím méně, než zaměstanci.
Než plácnete zas nějakou hloupost tak si třeba přečtěte tento článek,možná se Vám rozsvítí
Odkaz
Nadpis je o něčem a už se sem zase motají důchodci.Jaký důchod by měl mít člověk vydělávající 100 000 měsíčně s patřičnými daněmi? Menší než plat metaře? Mele se,že důchody jsou u někoho větší než platy...no a co??
Starobní důchod 10500,-
Když vydělám +5000,- zaplatím nájem
Když vydělám dalších 5000,- mám na základní jídlo,
Když chci víc, pracuji víc
Při starobním důchodu 10500.- jste musel skoro cely aktivní život strávit na pracáku.