1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Ano u nás jsou vdovy potrestané dvakrát,tím že jim umřel manžel a ještě nedostanou po něm žádný důchod.

14
Před 2 roky
Helena Luklová

Dostanou vdovský důchiod a ještě dědí.

5
Zobrazit další 2 reakce
Před 2 roky

Co mají asi tak dělat ženy, které samy vychovaly děti a nedostanou od státu nic. Vám pomahá manžel i po smrti. Jste na tom rozhodně lépe , než tyto ženy. Tak nenaříkejte. Vidím to kolem sebe. Některé vdovy si můžou dovolit ledacos. Kdežto tyto opuštěné ženy musí jenom šetřit.

2
Před 2 roky
Hellena Votrubová

Tak to s vámi nesouhlasím. Dítě se sice narodí ženě, ale muže k tomu potřebuje. Jakého muže si zvolí za otce svého dítěte, je na ní. Bohužel některé vychovávají dítě samy a mají to těžké, ale za to nemohou ženy, které jsou vdovy a vdovský důchod mají jeden rok. Dříve to bylo jiné, ale to už dávno neplatí.

2
Zobrazit další reakci
Před 2 roky

To je jak invalidní ženy ,který vychovaly děti.Výchovné zatím nedostanou až půjdou do důchodu. Mají menší důchody protože skrz svou nemoc nemohly pracovat a ještě jim nedají výchovné.

8
Před 2 roky
Helena Luklová

Dostanete, až půjdete do starobního důchodu. Snad jsem pochopila správně?

2
Před 2 roky

Jsem vdova od roku2003 vdovský důchod jsem pobírala po dobu kdy syn byl ještě ve škole.Potom mi byl pozastaven a bylo mi řečeno že si mám pořádat až když budu mít starobní důchod.V roce 2022 jsem požádala o starobní důchod ale vdovský mi byl zamítnut,prosím o vysvětlení děkuji

Před 2 roky

Proč má někdo doživotně brát vdovský a vdovecký důchod. Je to nespravedlivé. Zrušit co nejdříve.

5
Před 2 roky
Anna Kucerova

A co by na tom bylo nespravedlivé? Můj muž do 57let pracoval a odváděl nemalé částky do státní kasy. Důchod jsem měla rok. Ono pokud se vás to zřejmě netýká, tak se vám to zdá nespravedlivé...

2
Před 2 roky

Mohla bych si obnovit vdivsky důchod jsem narozena 12.6.1965 můj vychovala jsem 4 děti. Manžel byl narozen 7.2 1962

1
Před 2 roky

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Před 2 roky
Almi

Já jsem na tom podobně, manžel zemřel v necelých 52 letech a mě bylo 49 po opětovném obnovení vdovského důchodu mi bylo řečeno, že nemám nárok,dala jsem odvolání,ale zbytečně.S manželem jsme vychovali dva syny a celý život pracovali.Ale bohužel mám smůlu.😥 Vyjít s jedním platem a nyní důchodem je opravdu kruté.

19
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt