Ano u nás jsou vdovy potrestané dvakrát,tím že jim umřel manžel a ještě nedostanou po něm žádný důchod.
Dostanou vdovský důchiod a ještě dědí.
Co mají asi tak dělat ženy, které samy vychovaly děti a nedostanou od státu nic. Vám pomahá manžel i po smrti. Jste na tom rozhodně lépe , než tyto ženy. Tak nenaříkejte. Vidím to kolem sebe. Některé vdovy si můžou dovolit ledacos. Kdežto tyto opuštěné ženy musí jenom šetřit.
Tak to s vámi nesouhlasím. Dítě se sice narodí ženě, ale muže k tomu potřebuje. Jakého muže si zvolí za otce svého dítěte, je na ní. Bohužel některé vychovávají dítě samy a mají to těžké, ale za to nemohou ženy, které jsou vdovy a vdovský důchod mají jeden rok. Dříve to bylo jiné, ale to už dávno neplatí.
To je jak invalidní ženy ,který vychovaly děti.Výchovné zatím nedostanou až půjdou do důchodu. Mají menší důchody protože skrz svou nemoc nemohly pracovat a ještě jim nedají výchovné.
Dostanete, až půjdete do starobního důchodu. Snad jsem pochopila správně?
Jsem vdova od roku2003 vdovský důchod jsem pobírala po dobu kdy syn byl ještě ve škole.Potom mi byl pozastaven a bylo mi řečeno že si mám pořádat až když budu mít starobní důchod.V roce 2022 jsem požádala o starobní důchod ale vdovský mi byl zamítnut,prosím o vysvětlení děkuji
Proč má někdo doživotně brát vdovský a vdovecký důchod. Je to nespravedlivé. Zrušit co nejdříve.
A co by na tom bylo nespravedlivé? Můj muž do 57let pracoval a odváděl nemalé částky do státní kasy. Důchod jsem měla rok. Ono pokud se vás to zřejmě netýká, tak se vám to zdá nespravedlivé...
Mohla bych si obnovit vdivsky důchod jsem narozena 12.6.1965 můj vychovala jsem 4 děti. Manžel byl narozen 7.2 1962
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Já jsem na tom podobně, manžel zemřel v necelých 52 letech a mě bylo 49 po opětovném obnovení vdovského důchodu mi bylo řečeno, že nemám nárok,dala jsem odvolání,ale zbytečně.S manželem jsme vychovali dva syny a celý život pracovali.Ale bohužel mám smůlu.😥 Vyjít s jedním platem a nyní důchodem je opravdu kruté.