Dobrý deň, som narodená 11.9.1967 , 2 deti , od roku 2007 pracujem v CZ ostatné roky predtým na slovensku viacmenej polovičný úvezok, kedy by som mohla do presčasného důchodu a za akých podmienok(nasporené peniaze a kolko) ďakujem
11.9.2032 řádný odchod, předčasný 11.10.2027.. jak je to ovšem s vaším pojištěním zde v Česku,nevím. Odpracovaná doba zde v Česku prozatím platí 35 let.
Předčasný důchod krácení penze.Kam ale zmizí zbytek peňez když člověk platící celý život zemře třeba po třech nebo pěti letech v penzi?
Víte kolik lidí se ho vůbec nedožije? O tom nikdo nemluví. Mi v krátké době zemřely dvě spolužačky na rakovinu . 57 let. Když koukám na úmrtí ,tak poslední dobou je tam hodně úmrtí mladších šedesáti let. Dnes mi psala dcera,pan 46 let včera odvezen s infarktem.
Dobrý den, mám ivalidni duchod 1 stupen jsem se narodil v červenci 1959 a 20 let pojištění, kdy mohu požádat o duchod
Do důchodu, dle mého, můžete jít v červenci 2024, žádat je možné asi 3 měsíce předtím. Pokud chcete jít do předčasného důchodu, můžete již nyní, ovšem to krácení důchodu by bylo značné. Je to u Vás asi 6x90 dní a za každých 90 dní předčasně je krácení důchodu.
Dobrý den. Narodil jsem se 9.2.1963. Kdy nejlépe zažádat o předčasný důchod nebo i předdůchod
Už teď na OSSZ!
Chtěla jsem se zeptat kdy mohu odejít do předčasného důchodu narodila jsem se 12.6.1965.vychovala jsem 4 děti dekuji
Narozen 5.3.1962, přiznáno u Ministerstva vnitra 20 let, zbytek pracují normálně ve firmě. Kdy mohu jít do důchodu?
Narodil jsem se 1964,mam in.duchod 2 stupně.uzu odejít do předčasného důchodu v 60 letech? Kolik mi budou krátit?
Mám ČID prvního stupně 10 let a plus ztrátu na výdělku nikdo mi neřekne jak se mi spočítá starobní důchod.
Dobrý den.
Jsem bar. 2.6.1964
Dve děti.
A důchod?
Kdy mohu zažádat.
Děkuji
H. M.
Najděte si kalkulačka odchod do důchodu. Pro zaměstnance.
Dobrý večer,kdy mohu odejít do důchodu, narodila jsem se5.3.1968 a vychovala jsem dvě děti. Děkuji