Invalidní důchody by se měli přísněji posuzovat znám jen v mém okolí 3 lidi 1 se chlubí tím, že nemusí do práce a má invalidní důchod, protože si ho vychlastala. 2 řekla, že bude chodit k psynu a vezme si papíry na hlavu a 3 že nemůže se zadama. Vše bych proverovala za chlast si může sama a žádá bolí každého. Potom nedostanou důchod ti co opravdu mají problémy.
Tak bych se ohradila ano záda možná boli každého,ale taky je můžete mít tak zničené,že jste ráda že vylezte s postele a uděláte něco,než vas to chytne že třeba bolesti byste křičela. A cvičení a rehabilitace nepomáhají. A operace třeba nemůže být z jiného důvodu. A když se k tomu pridá treba ještě Bechtěrev,opravdu bych vás chtěla vidět jak byste vi to dávala.To jak kdyby jste řekla ,že za rakovinu si člověk může sám
Mám 3 stupeň invalidního důchodu na psychické problémy a také to není žádná sláva, stále je u nás předsudek, že lidé s psychickými problémy jsou blázni a bojí se takové lidi jako jsem já zaměstnat. Nyní ještě studují dálkově cestovní ruch. Problém také vydím v tom, že díky šikaně, vydírání, posměchu, vyloučení z kolektivu od spolužáků jsem psychický onemocněl a bohužel nikdo mi tuto újmu nezaplatí, nejsou zde takové zákony, aby se člověk domohl nějaké spravedlnosti a lidé co mě takto moji psychiku poničilo nejsou nijak potrestání a žijí normálně životy bez toho, aby byli brání k zodpovědnosti, beru to jako velkou nespravedlnost, je , ale pravdách, že se to vše stálo před 30 lety.
Děkuji za reakci, tenkrát jsem byl příliš mladý na to něco dělat a rodina nechtěla dělat nějaké problémy, bohužel následky si už ponesu do konce života, tímto jsem si velmi zkomplikoval život, doufám, že v příštím životě dostanu šanci žít lepší život bez problémů a lidé už budou na takové výši, že k sobě budou ohleduplní a bude všude vládnou morálka a etika. Mohu se léčit, brát prášky, ale křivdy a flustrace už zůstanou, v tom lepším případě fondu k odpuštění.
Je vidět že paní záda neboli. Ona je bolest zad a bolest kde vás to opravdu omezuje při práci velký rozdíl. pokud nemáte opravdu nález tak věřte že vám nic nedají. A stejně musíte pracovat a je těžké sehnat pak práci kde by jste si vydělala. jelikož invalidka je opravdu hodně nízká.
Ale je opravdu hodně falešných invalidních důchodců. Vždy záleží na lékaři jak to napíše. Znám takové. Na OSSZ by to nikdo moc nezkoumá.
"I s ohledem na budoucí výpočet starobního důchodu je tedy vhodné vykonávat během pobírání invalidního důchodu zaměstnání." Budu reagovat jen na tuto větu. Když má (známý, ročník 1967) nekrózu kyčle a čeká na výměnu, bere prášky proti bolesti a při chůzi jen doma se opírá o nábytek, nějaké cvičení, dřepy, kleknout si, je nemožné, je to absurdní myšlenka. 🙁
Mám ID na cukrovku už 30 letjsem na inzulinove pumpě, vyučený potrubar. Jen chci říci pumpu mám asi 10 let. Při větší fyzické námaze, mě děsně padá cukr a jdu do hypoglikemie. Takže jsem musel práci změnit. Tím chci říci že mám tedy sníženou pracovní schopnost, mám tedy nižší plat. ID vyrovnaná plat, který člověk dostává, proč tedy se to i nezapočítává do vymerovani důchodu. Mám 58 let, váha 80kg.nejsem tlustý, sportoval jsem od 8 let.
Také si myslím, že je nespravedlivé, že se invalidní důchod nezapočítává do výpočtu klasického důchodu. Kdo má invalidní důchod (ten kdo má opravdu zdravotní problémy a omezení ne tvz. "nefachčenko" ), je jeho schopnost vydělávat si v normálním, slušně placeném zaměstnání opravdu omezena. Když pak odejde do řádného, případně i předčasného důchodu, a částečný invalidní "přestane dostávat", starobní důchod, z toho co si vydělal za celý život, opravdu nebude nic moc. I když měl k invalidnímu důchodu i řádné zaměstnání (dejme tomu téměř celý život). Ale tím, že jen částečné, na moc peněz si v důchodu opravdu nepřijde.
mam nemoc z povolaní 8 let 2 krat stejna operace ID mi nedali posuzujicí lekařka řekla že ji nemoc zpovolaní nezajíma rentu jsem pobiral chvíli že jsem překročil byvalí vídělek takže musím pracovat na skracený prac. poměr abych se aspon´ nějak uživil
To je problém těch co dělají kulové a místo toho aby šli do práce aspoň na 4h. Ale brečet že mají málo je přesně to co ničí tuto společnost. Vaše pracující invalidní důchodkyně v podstatě od narození.
Ladislava jsem dlouho na up a mám odpracovaných pouze 19 let jsem ročník 64 kdy můžu jít do předčasného důchodu děkuji
V roce 2041.
Jsem v invalidním důchodu 3 stupně již 10 let, nyní jsem dosáhl 65 let, musím žádat o starobní důchod nebo přejdu automaticky