Velká nespravedlnost! Ten zesnulý človek odevzdával do sociálního systému nejméně 40 let značnou část platu a jeho manželka, která mu vychovala děti má být trestána za to že byla v den jeho smrti mladší? Kdo mohl takovou podmínku vymyslet a odsouhlasit. Proč sem pletou důchodový věk muže stejného ročníku jako je vdova?
Mě se to stalo taky. Když mi bylo 57 let, tak jsem ovdověla. Byla jsem vdaná bez dvou měsíců 38 let. Manžel byl 18let v plném invalidním důchodu, nepracoval, měl nemocné srdce, tak co jsem si mohla našetřit, také jsem vychovala děti. Ten 1 rok, co jsem pobírala vdovský důchod, tak ty peníze, co jsem obdržela od státu, mi naúčtovala notářka za dědictví /většinu z toho odevzdá státu/ a přitom jsem zdědila část střechy nad hlavou, na kterou jsme se s manželem nadřeli, nikdo nám nic nedal. Za bývalého režimu /a to jsem byla proti komunismu/ žena pobírala vdovský důchod od 45 let. To se všechno zrušilo. Letos mi končí zafixované energie a tato vláda nám důchodcům snižuje valorizaci za inflaci, kterou způsobila. Není to k pláči?
Jaká nespravedlnost. Vdovské důchody zrušit. Žena má možnost vydělávat tak jako její manžel. Z pozůstLostních důchodů bych zachovala pouze sirotčí.
Ty chudinko každa žena nemůže ještě pracovat a vdovský důchod jí hodně pomůže...káčo potomá chtěla bych tě vidět kdyby jsi zůstala sama s malým důchodem
Dobrý den manžel rocnik44 úmrtí 2013 manželka ročník 57 3 děti mám nárok na obnovení vdovský důchod děkuji