1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Velká nespravedlnost! Ten zesnulý človek odevzdával do sociálního systému nejméně 40 let značnou část platu a jeho manželka, která mu vychovala děti má být trestána za to že byla v den jeho smrti mladší? Kdo mohl takovou podmínku vymyslet a odsouhlasit. Proč sem pletou důchodový věk muže stejného ročníku jako je vdova?

26
Před 2 roky

Mě se to stalo taky. Když mi bylo 57 let, tak jsem ovdověla. Byla jsem vdaná bez dvou měsíců 38 let. Manžel byl 18let v plném invalidním důchodu, nepracoval, měl nemocné srdce, tak co jsem si mohla našetřit, také jsem vychovala děti. Ten 1 rok, co jsem pobírala vdovský důchod, tak ty peníze, co jsem obdržela od státu, mi naúčtovala notářka za dědictví /většinu z toho odevzdá státu/ a přitom jsem zdědila část střechy nad hlavou, na kterou jsme se s manželem nadřeli, nikdo nám nic nedal. Za bývalého režimu /a to jsem byla proti komunismu/ žena pobírala vdovský důchod od 45 let. To se všechno zrušilo. Letos mi končí zafixované energie a tato vláda nám důchodcům snižuje valorizaci za inflaci, kterou způsobila. Není to k pláči?

23
Před 2 roky

Jaká nespravedlnost. Vdovské důchody zrušit. Žena má možnost vydělávat tak jako její manžel. Z pozůstLostních důchodů bych zachovala pouze sirotčí.

24
Před 2 roky
Hulejová

Ty chudinko každa žena nemůže ještě pracovat a vdovský důchod jí hodně pomůže...káčo potomá chtěla bych tě vidět kdyby jsi zůstala sama s malým důchodem

13

Dobrý den manžel rocnik44 úmrtí 2013 manželka ročník 57 3 děti mám nárok na obnovení vdovský důchod děkuji

1
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt