Ta pravidla jsou zvláštní. Buď chci do předčasného důchodu a tak ho čerpám, nebo nechci a a ani o něj nežádám. Za současných pravidel by ho tedy mohli každému vypočítat, aby se mu valorizoval a až dotyčný bude chtít, tak si ho jen aktivuje.
Zvláštní to je. Vypočítat každému to nejde. Min věk 60. Otázka je umět si to dobře spočítat. Na OSSZ pomoc nehledejte. Vím o čem mluvím. Je mi 61, řádný odchod 2025. Mám zažádáno a spočítáno. Mě se to vyplatí i když výměr ještě nedorazil 😀
No ráda bych už taky do předčasného důchodu šla ale jako bez výplaty to nemožné jak by si člověk platil nájem elektriku a jídlo a podobně tohle snad nemyslí vážně někteří už jsou tak unavené z práce a ty driny ,oni si sedí a nic nedělají jen dáváj zákony který nemaj ani smysl, vymýšlí jen pro sebe aby si pridali,nechápu proč si nedaj základ jako máj všeci nebo si dát průměr 60 tis a ne si dávat ještě příplatky mají byty auta a podobne to čo si obyčejný člověk neušetří pořád člověk Dre aby mneli na vše ani to nejde jelikož chodí z výplaty do výplaty to samé důchodci ,už je to strašný číst ty bláboly jak nám zvyšovat i důchody kdo to vydrží z mladých lidí jít pomalu 70 letech ono stačí do 50 letech už tak lidi nemaj chuť nic dělat je to všecko nespravedlivé lidí rádci už jdou do invalidního a přivydělávají minimum aspoň na půl úvazku já mám též invalidní důchod a upřímně jsem pořád unavena všecko mne bolí i psychicky to snažím blbě nikde už nevydržím stát ani pečovatelskou práci nedávám jelikož je to těžká práce s nikdo to neoceňuje tohle mne štve lidí mají a pořád vymyslí aby lidi makali a dělali ze sebe roboty aby vláda mnela zlidi peníze otom jim de aby lidi makali aby oni si pridávali samý poradny peníze než dát samoživiteľka důchodcům a lidem co pracují nepřetržitém provozu a to mají minimální mzdu ráda bych chtěla vydět vládu a postaviť je i ke krumpáči nebo aby si skúsili dělat pečovatelský neboli vjskemkoliv práci tak umřou měli by se nad sebou zamyslet a dělat něco pro lidi ne si cpat prosebné a voziť si pořádném Bavorsku načo a mít ochranku strašný pořád si stěžují
Snažím se snažím pochopit, co jste tím dlouhým textem bez čárek s teček chtěla říct. Bohužel se mi to nepodařilo. Zkuste v 5- ti větách 😀
Co je tohle za nesmysl. Buď do předčasného důchodu jdu a jsem si vědom krácení proti řádnému důchodu nebo na důchod nejdu a pracuju. Třetí cestu, tedy jít do předčasného důchodu a nebrat peníze a sbírat valorizace, si patrně vymysleli poslanci pro sebe. Nepočítali s tím, že ten zákon bude někdo číst. Kdyby mi teď bylo 30 let, už bych žádal o předčasný důchod bez výplaty. Za těch následujících 30 let tam naskáče tolik valorizací, že bych měl důchod více než trojnásobný proti vrstevníkům.
O předčasný důchod můžete požádat nejdříve v 60 letech,takže jste trošičku mimo mísu.
Pokud žadatel o předčasný důchod požádá k 31.12.2022 o předčasný důchod bez výplaty, budou se mu do výpočtu důchodu počítat příjmy roku 2022?
Ne, příjmy za rok 2022 se do toho nepočítají, protože nebyl ukončen celý rok 2022. Odvod za prosinec 2022 chodí na ČSSZ až v lednu 2023.
Nechápu jaký to má smysl,žádat si o předčasný důchod bez výplaty. Vláda opět něco nedomyslela.
Jednoduché, když by o něj požádala až letos, tak by ten předčasný důchod měla nejen výrazně nižší, ale ještě by se ji nenavýšil o žádnou loňskou valorizaci, ani o tu letošní minimálně lednovou.
Můžu si žádat o předčasný důchod bez výplaty zpětně? Do řádného důchodu bych měla jít v prosinci 2025.
Zpětně to nejde. Nebo aspoň za těch výhodných podmínek, které byly jen v loňském roce. Měla jste v prosinci požádat
Proč si někdo zažádá o důchod bez výplaty a pracuje dál?
Protože až se rozhodne odejít do důchodu a pobírat ho, vypočítá se mu za lepších podmínek, které byly v loňském roce. Také jsem si požádala dle rady paní z Čssz
další blbost - valorizace předčasného důchodu bez výplaty
Já vidím daleko větší blbost a negativní smýšlení spíše v tom,, že politici hledají kde postupně jaké skupině co vzít nebo aspoň zkrátit, přitom o jejich platech převysokých není ani zmíňka, že by si něco snížili, morální je, aby začali politici u svých příjmů a šli příkladem, nejen brát druhým. A důchodcům nemáte co závidět, těm v předčasném ani starobním důchodu, obě skupiny si cca 40let odpracovali a mají právo na odpočinek, pokud chce někdo jako senior dál chvíli pracovat a zdraví dovolí, ať pracuje, každého jeho věc.
Mám zažádáno o předčasný důchod k31.12.2022,bez výplaty důchodu,když dál pracují budou se mi zkracovat procenta za každých 90 dní?
To je paskvil, opět podvod na občany.