1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Ta pravidla jsou zvláštní. Buď chci do předčasného důchodu a tak ho čerpám, nebo nechci a a ani o něj nežádám. Za současných pravidel by ho tedy mohli každému vypočítat, aby se mu valorizoval a až dotyčný bude chtít, tak si ho jen aktivuje.

35
Před 2 roky
Jan Novák

Zvláštní to je. Vypočítat každému to nejde. Min věk 60. Otázka je umět si to dobře spočítat. Na OSSZ pomoc nehledejte. Vím o čem mluvím. Je mi 61, řádný odchod 2025. Mám zažádáno a spočítáno. Mě se to vyplatí i když výměr ještě nedorazil 😀

9
Zobrazit dalších 12 reakcí
Před 2 roky

No ráda bych už taky do předčasného důchodu šla ale jako bez výplaty to nemožné jak by si člověk platil nájem elektriku a jídlo a podobně tohle snad nemyslí vážně někteří už jsou tak unavené z práce a ty driny ,oni si sedí a nic nedělají jen dáváj zákony který nemaj ani smysl, vymýšlí jen pro sebe aby si pridali,nechápu proč si nedaj základ jako máj všeci nebo si dát průměr 60 tis a ne si dávat ještě příplatky mají byty auta a podobne to čo si obyčejný člověk neušetří pořád člověk Dre aby mneli na vše ani to nejde jelikož chodí z výplaty do výplaty to samé důchodci ,už je to strašný číst ty bláboly jak nám zvyšovat i důchody kdo to vydrží z mladých lidí jít pomalu 70 letech ono stačí do 50 letech už tak lidi nemaj chuť nic dělat je to všecko nespravedlivé lidí rádci už jdou do invalidního a přivydělávají minimum aspoň na půl úvazku já mám též invalidní důchod a upřímně jsem pořád unavena všecko mne bolí i psychicky to snažím blbě nikde už nevydržím stát ani pečovatelskou práci nedávám jelikož je to těžká práce s nikdo to neoceňuje tohle mne štve lidí mají a pořád vymyslí aby lidi makali a dělali ze sebe roboty aby vláda mnela zlidi peníze otom jim de aby lidi makali aby oni si pridávali samý poradny peníze než dát samoživiteľka důchodcům a lidem co pracují nepřetržitém provozu a to mají minimální mzdu ráda bych chtěla vydět vládu a postaviť je i ke krumpáči nebo aby si skúsili dělat pečovatelský neboli vjskemkoliv práci tak umřou měli by se nad sebou zamyslet a dělat něco pro lidi ne si cpat prosebné a voziť si pořádném Bavorsku načo a mít ochranku strašný pořád si stěžují

13
Před 2 roky
Jitka Loyová

Snažím se snažím pochopit, co jste tím dlouhým textem bez čárek s teček chtěla říct. Bohužel se mi to nepodařilo. Zkuste v 5- ti větách 😀

18
Před 2 roky

Co je tohle za nesmysl. Buď do předčasného důchodu jdu a jsem si vědom krácení proti řádnému důchodu nebo na důchod nejdu a pracuju. Třetí cestu, tedy jít do předčasného důchodu a nebrat peníze a sbírat valorizace, si patrně vymysleli poslanci pro sebe. Nepočítali s tím, že ten zákon bude někdo číst. Kdyby mi teď bylo 30 let, už bych žádal o předčasný důchod bez výplaty. Za těch následujících 30 let tam naskáče tolik valorizací, že bych měl důchod více než trojnásobný proti vrstevníkům.

18
Před 2 roky
Jiří Matěj

O předčasný důchod můžete požádat nejdříve v 60 letech,takže jste trošičku mimo mísu.

38
Zobrazit další 3 reakce
Před 2 roky

Pokud žadatel o předčasný důchod požádá k 31.12.2022 o předčasný důchod bez výplaty, budou se mu do výpočtu důchodu počítat příjmy roku 2022?

2
Před 2 roky
Ren Trubač

Ne, příjmy za rok 2022 se do toho nepočítají, protože nebyl ukončen celý rok 2022. Odvod za prosinec 2022 chodí na ČSSZ až v lednu 2023.

2
Před 2 roky

Nechápu jaký to má smysl,žádat si o předčasný důchod bez výplaty. Vláda opět něco nedomyslela.

16
Před 2 roky
Dagmar Bálková

Jednoduché, když by o něj požádala až letos, tak by ten předčasný důchod měla nejen výrazně nižší, ale ještě by se ji nenavýšil o žádnou loňskou valorizaci, ani o tu letošní minimálně lednovou.

6
Před 2 roky

Můžu si žádat o předčasný důchod bez výplaty zpětně? Do řádného důchodu bych měla jít v prosinci 2025.

12
Před 2 roky
Jana Kucerova

Zpětně to nejde. Nebo aspoň za těch výhodných podmínek, které byly jen v loňském roce. Měla jste v prosinci požádat

5
Před 2 roky

Proč si někdo zažádá o důchod bez výplaty a pracuje dál?

19
Před 2 roky
Libuše Kulíková

Protože až se rozhodne odejít do důchodu a pobírat ho, vypočítá se mu za lepších podmínek, které byly v loňském roce. Také jsem si požádala dle rady paní z Čssz

11
Před 2 roky

další blbost - valorizace předčasného důchodu bez výplaty

31
Před 2 roky
Marie Švengrová

Já vidím daleko větší blbost a negativní smýšlení spíše v tom,, že politici hledají kde postupně jaké skupině co vzít nebo aspoň zkrátit, přitom o jejich platech převysokých není ani zmíňka, že by si něco snížili, morální je, aby začali politici u svých příjmů a šli příkladem, nejen brát druhým. A důchodcům nemáte co závidět, těm v předčasném ani starobním důchodu, obě skupiny si cca 40let odpracovali a mají právo na odpočinek, pokud chce někdo jako senior dál chvíli pracovat a zdraví dovolí, ať pracuje, každého jeho věc.

46
Před 1 rokem

Mám zažádáno o předčasný důchod k31.12.2022,bez výplaty důchodu,když dál pracují budou se mi zkracovat procenta za každých 90 dní?

1
Před 2 roky

To je paskvil, opět podvod na občany.

5
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt