1600/1600Zbývá 1600 znaků

Tak to je drzý dotaz. Důchod žádný bych jí nedala. To jsou ty vyžírky státu.

106
Jarmila Procházková

A co když se paní starala o děti postižené? Nevíte, tak hned neodsuzujte.

O

42
Před 2 roky

Není důležité celý život pracovat, důležité je si to pak vyřvat, s tím mají bohaté zkušenosti naši dobře přizpůsobení občané.

104
Před 2 roky
Miroslav Chovanec

Lžete, důchod se vyřvat nedá. Oni jen umí využít všechny možné dávky.

85
Zobrazit dalších 7 reakcí
Před 2 roky

Čekal jsem odpověď na otázku: "Jak vysoký budu mít důchod za odpracovaných 15 let?" A nic. Manželka odpracovala 25 let a je

v důchodovém věku (porodila 2 děti). Podle sociály si měla po dosažení důchodového věku požádat o důchod, který ji zamítli, ale už nemusí platit zdravotní pojištění a po dosažení 69 let podá znovu žádost a pak by ji měli vyplatit důchod za odpracované roky.

14
Před 2 roky
Andrej Likavcan

Bohužel, takto teď je...Měla to změnit novela zákona, ale ta se ještě neschvalovala, a jestli bude je ve hvězdách...

9

Záleží,kolik je paní roků.Dříve narozeným se započítávají roky na stř.škole + 4roky na jedno dítě /záleží v jakém rozestupu je měla/ a kolik jich má.Počítá se zde koeficient 80% -je to náhradní doba.K tomu připočte odpracované roky.Musí to být 30let čistých odprac.roků,což nemá,anebo 35let včetně náhradní doby.

Příklad: 3roky školy +dvě děti 2x4roky/pokud jsou od sebe min.o 4 roky/ + odprac.roky.Celkem 26roků,což je málo.V žádném případě to na 15000kč nevypadá:Já mám odprac.39let a mám o něco více.Záleží také na výdělcích.

12
Před 2 roky
Alena Bernatíková

Nejnižší limit je 15 let. Starobní důchod dostane. Ale později.

5
Před 2 roky

Oni by všeci chtěli důchod ten nejvyšší celý život doma a nebo odvaděli ty nejnižší částky.jak k tomu dojdou ti co celý život platili do statní kasy.

71
Před 2 roky
Vitnej Macura

Bohužel tak to je a ještě to Babiš s Schilerovou podporovali, protože paskvil jménem miliónu korun tržeb a odvody z toho jsou směšné.

41
Před 2 roky

Taky takovou znám. Dokonce jsem jí jednou sehnala zajímavé místo a dobře placené ve státním podniku s kupou výhod.

Ještě se její rodina ofrňovala a já se skoro musela stydět co jsem si to jako dovolila. Uběhlo pár let a paní pláče. Nikdy nepracovala. Ani těch 15 let . Takže nemá žádný důchod a živit ji musí její rodina.

15
Před 2 roky

Ta paní není pravděpodobné zcela při smyslech.

Za co chce důchod?

63
Eva Frančíková

Neuvedla kolik dětí vychovávala a zda tito děti již pracují a platí na důchody. 15 let pracovala a má 5 dětí po 4 letech, pak jí to vyjde. Navíc k důchodu dostane 2 500 Kč za děti. Pokud měla jen 4 děti, pak má smůlu či 5 dětí po 3 letech taktéž.

6
Před 2 roky

Jestli jste bílá tak žádný,kdyby jste byla menšinová,tak dostanete medaili,tak dlouho z nich nepracoval ani jeden.

63
Před 2 roky
Standa Löffler

Oni by se i na nějakou práci dali ale gádžové je pořád zdržují na Mírově a v Bělušicích.

26
Před 2 roky

Ja osobne treba nechapu, proc jsou nutne odpracovat roky a ne i jina moznost, treba odvest aspon nejakou castku. Osobne neminim pracovat az do duchodu a budu muset nejak vymyslet, jak to udelat kvuli rokum. Prece jim ty miliony odvedene nemecham cele. Ale nutit lidi pracovat, jen kvuli rokum, kdyz to realne nepotrebuji se mi nelibi. Naprosto chapu, ze duchod bych mel nizky, ale to mi nevadi. Jen nechci pracovat treba jeste v 50. Kdyz uz budu mit zivot zajisteny

12
Před 1 rokem
Petr Padělek

Však pokud budete mít život zajištěný, pak v padesáti pracovat nemusíte. 👍

Zobrazit další reakci

Paní je vtipná,15000 , nemají kolikrát ani ty,co pracovaly celý život a děti,ty snad máme skoro všechny,ne?

125
Před 2 roky
Karolina Harazimova

A ti co nepracovali, mají kolikrát důchod vyšší.

65
Zobrazit dalších 11 reakcí
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt