1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Určitě nebudete mít důchod jako já. Pracoval jsem 49 let. Vy 15?? Kolik jste měla dětí? Aspoň15? Pokud ne, tak si nenaříkejte.

9
Před 2 roky

To bude koukat, až dostane jen nějakou sociální dávku......

18
Pan Ondra

Bohužel, ty sociální dávky jsou kolikrát vyšší, než důchod člověka, který celý život dělat dle politiků "podřadnou", málo placenou, ale nutnou práci za minimální mzdu.

47

Je hodně žen co se starali o děti byly v domácnosti a na důchod nemají nárok.

5
Před 2 roky
Vnekvapil Vladislav

To je snad v pořádku, taky nikomu na důchod nepřispěli a na sociální dávky potřebným taky ne. Když nemakaly, tak nic neodvádély. Horší je, že stát musí být sociální, takže nějakou sociální dávku stejné dostanou.

3
Před 2 roky

Mám odpracováno jen 47 let. Budu mít aspoň 47.000,- důchodu?

35
Před 2 roky
Jiří Lassak

To není vůbec špatný nápad, za každý rok tisícovku, mě by se to líbilo.

8
Před 2 roky

Já myslím, že by si zasloužila alespoň 30 000Kč. Vždyť se přece starala o rodinu 🙂.

34
Před 2 roky
Petr Matoušek

To znám takové paničky, co se starají a do práce se jim nechce. Každý den po kamarádkách na kafíčku, po nákupech, pohoda, klidek, tabáček. A co ty ostatní co vychovaly děti a ještě stihly odpracovat 40 let. Ty by se měly mít v důchodu jako královny.

8
Před 2 roky

Platilo že musí být důchodový věk a zároveň i odpracované roky, jinak smůla a žádný důchod se nekonal. Dnes je to asi jinak

4
Před 2 roky

3000kc vic ne zbytek ji daji na lamparně

7
Tonda Sklar

Základ pevně daný zákonem je 3900, ostatní za odpracovaná léta, s ohledem na výši výdělku za 35 let a výše

6
Před 2 roky

žádny ,musi byt minimalně 35 let odpracováno

21
Před 2 roky
Hana Uhlikova

Prosím nepište nesmysly.

Před 2 roky

Na západě je tak 15 let. Někde ještě míň.

8
Před 2 roky
Andrea Málková

Dobře a vám přijde spravedlivé, že někdo pracuje 15 let a někdo 45 leť s mají mít oba nárok na důchod?

22
Před 2 roky

No pěkný. Mně je 53 a mám papírově odpracováno tak 6 let🤔

4
Před 2 roky
Pavel Mayer

Jak to?

2
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt