1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Tahanice kolem důchodů je třeba ukončit, protože lidé nezodpovědní a leniví budou vždy požadovat vyšší důchody, než to odpovídá jejich podílu, který do důchodového systému sami odvedli. Bazální důchody by tedy měli dostávat všichni stejné a všichni stejně by měli do systému také přispívat. Zvýšení tohoto důchodu by mělo být závislé výhradně na tom, zda, kolik a jak dlouho si člověk platí připojištění. Kdo si neplatil, ať má jen ten bazální důchod. Pokud někdo do systému nepřispíval, neměl by mít na důchod nárok. Pokud někdo připíval méně a kratší dobu, než mu ukládal zákon, bazální důchod by se měl o poměrnou částku krátit. Pro lidi bez důchodu by měla exitovat bazální finační výpomoc, ale jen tak vysoká, aby měli co jíst a v zimě nezmrzli. Nic víc.

66
Před 2 roky
Miroslav Krejčí

Na hrubý pytel hrubá záplata: Protože jsme v PRŮBĚŽNÉM důchodovém systému, ze kterého platí mladí důchod svým rodičům a prarodičům, ať tedy těm, kdo bez prokazatelného důvodu neměli dost dětí ke svému uživení v důchodu nebo se o tyto své děti dostatečně nestarali - ať dostanou jen tolik, aby v důchodu nezmrzli a nezemřeli hlady.

31
Před 2 roky

Dnešní všeumělci chtějí snížit potřebnou dobu pojištění na 25let. S náhradní a vyloučenou dobou nebudou muset odpracovat , při dvou, nebo tří dětí ani polovinu doby z těchto nutnýchý 25let. A ještě chtějí zvýšit základní část důchodů, na více než 10tisíc. Vyplatí se pracovat jen nejkratší nutnou dobu a odvádět daň, sociální a zdravotní v té nejnižší nutné výši a část takto neodvedených peněz ukládat. Do předčasného důchodu odejít okamžitě, co nejdříve. Důchod bude nižší, ale zbytek doplatí sociálka. Lidé budou brát důchod delší dobu a za našetřené nepřiznané peníze a se sociálními dávkami budou žít lépe, než ti, co budou dřít celý produktívní život, i více než 50 let, do 68 let.

134
Před 2 roky
Jan Novák

Možná na tom něco je ale jak se koukám na Česko korunu nevím jestli by se to vyplatilo pokud to nedá na nějaký výhodný účet a nebo na jinou měnu.ale to by se prodražilo.ono se dnes nevyplatí mít na účtu mnoho peněz protože ztrácí hodnotu.kdysi tady byla záložna která garantovala 4 procenta ročně ale ta už není a tak nic jiného nezbývá než investovat do pozemků ale to už z velké části stihly odkoupit lidé s velkým příjmem.

20
Před 2 roky

Problém je, teda pro rozpočet a společnost, že když někomu nedají důchod, tak mu dají všemožné dávky, takže stát má výdaje, i když neměl od dané osoby žádné příjmy, to je prostě špatně. Kdo celej život dělal, tak i v případě minimální mzdy má mít na přežití, pokud někdo odváděl slušný daně a pojištění, má se mít v důchodu dobře, pokud byl někdo celý život příživníkem, ať si jde klidně pod most.

367
Před 2 roky
Michal Erbs

👍👍Přesně, proto nesouhlasím se solidaritou, někdo si to odedřel, druhý ne a mají mít stejně?, v žádném případě.

377
Před 2 roky

do důchodu jsem odcházela v roce 2020 36 let odpracováno a díky že jsem měla úlevu na tři děti šla jsem v 60 letech s přiznaným důchodem 12 360kč žádná sláva.

73
Před 2 roky
Věra Smolková

Zajímavé já při 4 dětech měla odpracováno 43 let. Ovšem neměla jsem je každé 4 roky, abych vybrala co nejvíce od státu. I 800 Kč jsem přestala brát,protože se 4 dětmi jsem musela vydělat obyčejnou práci rukama více jak těch ubohych 800 Kč rodicovske.Kazdy má ovšem jiné priority,buď využít nepracovat a pak chci mít velký důchod.. Já mám teda skoro průměrný a děti vědí co je práce a té se neštítí. Jak se chovají rodiče tak se budou chovat i děti. Jen prizivníci do systému .

18
Před 2 roky

Tak pani muselo byt jasné, ze nebude mit duchod, kdyz odpracovala jen 15 let, jedine kdyby porad rodila a mela materskou. Odrostle deti nemusi mit matku porad za zadkem. 😄

49
Před 2 roky
Iva Kunis

Ona mohla pečovat o osobu na příspěvku na péči, kdy tento se započítává jako náhradní doba pojištění pokud je pečující osoba starší 10 let minimálně ve 2. stupni závislosti, nebo u dítěte do 10 let stačí i 1. stupeň.

11
Před 2 roky

Já od pracovala 41let, mám 3deti, důchod jsem dostala 10tis., znám jednoho, co nepracoval po revoluci 20let, doplatil si sociální a dostal 9500,a ti naši nepřizpůsobivý neodpracují ani rok a dostanou důchod z průměrné mzdy. A toto nám mladí závidí. Že se nestydíte, taky jednou budete starý a doufám, že vám to vaše děti vrátí i s úroky.

69
Před 2 roky
Jana Janoutová

Nezlobte se, ale u Vás bude nějaký zádrhel. Znám dvě ženy, co odpracovali přibližně stejnou dobu, měli cca minimální mzdy, ale důchod mají přes 18 tisíc s jedním dítětem.

20
Před 2 roky

Přijel k nám na návštěvu strýc ze zahraničí a říkal, že ve Francii a dalších zemích se stále častěji staří lidé v značné hmotné nouzi dopouští závažné kriminality, např. pašování drog. Hlad je k tomu přiměje a nemají co ztratit. Užijí si letecky měsíc v jižní americe u moře a pak letí zpět a buď se jim to povede a mají peníze, nebo ne a deset let je stát krmí ve vězení. Jak běží inflace a ve větších městech už důchodci nemají šanci zůstat, platit nájem, energie a jídlo, tak se možná i tady budeme divit, kam je to dohnalo. Nebo se spolčí a udělají revoluci, zarputilí a naštvaní jsou na to dost.

84
Před 2 roky
Jan Novák

V Japonsku prý už nestíhají věznice, jsou plné seniorů, kteří si tímto zajišťují na stáří teplo a jídlo. Nakonec, proč ne, když není jiné řešení.

64
Před 2 roky

Mám odpracovaných 43 let a 11mesicu ty se mi nezapočítávají,a nemám průměrný důchod.Pracuji v důchodu jiz10 let, všude Vás zaměstnání jen na dohodu,aby za Vás odváděli co nejmíň,kdyby byl jiný režim tak Vám by tyto roky museli přičítat.Pracovala jsem všude v dělnické profesí a teď nám seberou. I to málo na co máme nárok.

90
Před 2 roky
Vlasta Valová

Zajímavé kdyz Babiš přidal pred volbami za rok 5000,tak všichni tleskali a když dava Fiala 5000 měsíčně tak všichni nadávají Rok 2018 za Babise prumerny duchod 38% průměrné mzdy, za Fialy 2023, 50 %. Ale to je o ekonomické vzdělanosti.

15
Před 2 roky

A co paní, která pracovala možná 5 let a od státu si zařídila příjem v příspěvcích cca 15000 měsíčně , tak bude mít prosím Vás jaký důchod. To se totiž není možné nikde dozvědět.

60
Před 2 roky
Lenka Přibylová

Věřte,že bude mít větší důchod ,jak ti co pracovali 40 let poctivě. To už se nedá ani komentovat. Těm zlodějům se zdá důchod 20.000Kč v dnesni době moc. Asi neumí počítat nebo já už nevím. Najem komplet 12.000Kč ,leky a jídlo a je vymalovaný. Když je člověk sám ,tak je to opravdu děsný. Jedna paprika 49,90 Kč. Ono se to těžko chápe když má někdo 200.000Kč plat,Já to chápu.

193
Před 2 roky

Ale vy jste měli babičky, které se o děti mohly starat, protože již byly v důchodu. My máme velké nic! Ošetřovacka je bída, nikdo jiný děti pohlídat nemůže, protože moje maminka ještě 10let musí pracovat než ji pusti do důchodu a to jsem měla děti až ve 28, abych si aspoň trochu něco nasetrila než půjdu na materskou. Já musím živit sebe a dvě děti z 8000 co mi stát dá. Vše se zdražuje a mě nikdo nepomáhá, aspon, že se teď valorizuji důchody. Nám mladším nevalorizuji nic a do důchodu už nepůjdeme, protože umřeme v práci v 75 a pozdeji

21
Před 2 roky
Aneta S

Milá Anetko to není povinnost rodičů, prarodičů či jiných příbuzných starat se o vnoučata a pravnoučata.

Běž si brečet do senátu.

Apropos místo psaní na netu se běž postarat o potomstvo.

17
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt