Doba pobírání inv. důchodu pro první a druhý stupeň invalidity není dobou pojištění ani náhradní dobou pojištění. Tzn., že pokud invalida I. a II. stupně nepracuje, tato doba se mu nezapočítává do starobního důchodu.
Dobrý den, oni si povídají jen to svoje......jsem po fixaci páteře 4 šrouby, rok po operaci zhoršení. Další tři roky než na to v nemocnici přišli.... žádný ten ani megneticka. Teď jsem rok a pět měsíců po reoperaci.
Po reoperaci jsem měla rok 3 stupeň....teď snížení. Nevim jak to posudkari berou.....neurochyrurg, chronicka bolest lékaři tvrdí že zařízení do pracovního procesu nedoporučuji, jim je to fuk. Chodim o berlich lepim si Fentanyl opiaty..... Tudíž zákaz jezdit autem k žádnému stroji. Dost mě to vyčerpává.
Nemusíte, když vám bude stačit částeční invalidní důchod. Na úřadu práce může být osoba i s s druhým stupněm invalidity i s prvním stupněm invalidity, pokud si nechce sám hledat nějakou práci. Samozřejmě pojištění by jste si musel taky hradit sám, aby se vám to započítalo do starobního důchodu. Jinak je samozřejmě lepší pokud si člověk najde práci sám a nespoléhá na dávky od státu..P.S:Pokud má někdo invaliditu III,stupně,může být taktéž veden na úřadu práce ale za jistých okolností, jsou na to tabulky atd.. Vše vám jistě vysvětlí přímo pracovník ÚP. Doporučuji si zajít přímo na ÚP ve vašem bydlišti, pod který spadáte a tam se optat na podrobnosti.
Neni důvod odmítat důchod, ja už ho mám asi 18 let ,začala jsem na 4 tis a dnes mám přes 10 tis,pracuji na 4 hod . Ani bych nedala někde pracovat na plný úvazek, tak důchod je dobrý
Je třeba se zaevidovat, pak máte nárok jako každý kdo poslední tři roky před invaliditou pracoval nárok na podporu v nezaměstnanost dle výše vašeho platu po dobu minimálně 10-ti měsíců (ale to neví teď už na 100%)
Dobrý den mám invalidní důchod 2.stupne,jak je to prosím se zdravotním a sociálním a musím být někde evidovan
Je to uvedené v posledním odstavci článku
" Pro účely placení zdravotního pojištění jsou invalidní důchodci považování za státní pojištěnce"
Dobrý den.mam brigádu a beru invalidný důchod prvního stupně.tak jsem chci zeptat kdo my platy zdravotní a sociální pojištění.dekuji
kdo my napise potvrzeni na pobirani invalidniho duchodu 1. stupne
Nemusiš, ale nezapočítává se Ti to do oddělaných let...