1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Já než jsem šla do předčasného důchodu, nejdříve jsem šla na ČSSZ, ty mi řekli odkdy mám nárok a kolik budu asi brát. Věděla jsem to přesně, nechápu?

4
Před 1 rokem
Marie Čermáková

To máš dobrý.

Před 1 rokem

Dobrý den narodila 13.9 1965 mám dvě děti odpracovano mám 40.let mohu jít do předčasného důchodu v roce 2025.dekuji

4
Před 1 rokem
Eva Dolezalova

Doporučuji e-portal OSSZ, tam hledejte odpověď. Vzhledem k ročníku narození by jste to měla zvládnout. Tady je to věštění z křišťálové koule 😀

2
Před 1 rokem

Do řádného důchodu bych měla jít v prosinci 2025. Uvažuji, že bych šla do předčasného důchodu bez výplaty již letos. Snad nebudu trati.

2
Před 1 rokem
Jana Kucerova

Já mám odchod do D v 11/2025 a už jsem požádal loni a výměr mám doma. Manželka to má jako Vy a bude žádat na konci roku také. Je potřeba vyčkat na 8/2023, kdy budou známy podmínky pro výpočet D na rok 2024. S velmi velkou pravděpodobností to letos bude opět výhodné, i když méně než loni. Je potřeba byt ve střehu 😀

5
Před 1 rokem

Předčasné důchody bych zrušila. Ať s výplatou, nebo bez ní.

14
Před 1 rokem
Alice Prchalová

Předčasné důchody jsou především proto,protože už lidi po 60 nemají takovou fyzickou a duševní výkonnnost a každý rok je pro ně utrpením..můžu oponovat tím,že byvh nesouhlasil,aby Vám valorizovali Váš důchod..

9
Před 1 rokem

dobrý den ,řádný důchod mám vypočítán 15.7.2025,mohu požádat o předčasný důchod o jeden rok s odkladem ,když jsem zaregistrována na úřadu práce? Předem děkuji

2
Před 1 rokem

Dobrý den, narodila jsem se 18.4.1965 můžu požádat o předčasný důchod.vychvane 1 dítě. Děkuji za odpověď

3
Před 1 rokem
Marie Hambergerova

Normální nárok na důchod máte v 65 letech, do předčasného důchodu byste mohla podle současných pravidel o 5 let dříve, tj. v 60 letech. Ale těch 5 let chtějí změnit na 3 roky, tzn. že pokud to takto změní, budete moci odejít do předčasného ve 62 letech. Ovšem za předpokladu, že neodsunou ten normální odchod do důchodu a že zůstane na 65 letech.

2
Zobrazit další 3 reakce
Před 1 rokem

Jsem narozena 25.9.1963. 2 Děti a odpracováno 42 let.Mohu již požádat o předčasný důchod bez výplaty.Děkuji.

1
Před 1 rokem

Mám jedno dítě, narodila jsem se 1965, a jdu do důchodu v 65ti letech.

1
Před 1 rokem
Lada Francová

Mám tři a to stejné. Ale říkám jim, že je mám z lásky.

3
Před 1 rokem

Ještě že nám to Jurečka sám poradil 👍

7
Před 1 rokem

jsem ročník 1962 mám předčasný důchod bez výplaty,mohu být ještě na pracovním ůřadě

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt