Také se neví, že se do výpočtu důchodu nezahrnuje výdělek v roce, kdy o důchod požádáte. Takže optimální je požádat o důchod v lednu. S radostí Vám započtou výdělek v roce 1986 ale nezapočtou Vám rok poslední. Pro výpočet důchodu jsou příjmy v posledním roce irelevantní.
Může mi někdo poradit? Jsem narozená v roce 1962. Rok 1984 a rok 1985 mám odpracovaný po MD. Výdělek se prý počítá až od roku 1986. Proč,? V roce 2022 do 31.12.jsem žádala o důchod bez výplaty. Nyní jsem se dověděla že mám započtený poslední rok k důchodu 2021. Stále pracuji. A co rok 2022 a rok 2023? Mám jít do důchodu na podzim. Ty roky se mi na důchod nebudou počítat? Příjdu celkem o 4 odpracované roky? Proč ty lidi takhle zblbli , aby si žádali . Ted nevím zda jsem udělala dobře. Když volám na patřičná místa nikdo nebere telefon . Když se dostavím osobně nedokáže mi to paní vysvětlit .Děkuji za odpověd.
Jsem držitelem zdravotního průkazu ZTP/P.
Po amputaci PDK a prodělaném mozkovém infarktu, jsem ochrnul na polovinu těla.
Dne 4.1. 2023 jsem požádal o prodloužení platnosti výše uvedeného průkazu, kde končila doba platnosti 31.3.2023.
Do dnešního dne t.j.16.4.2023 není správní řízení v dané věci ukončeno.
Jurečka slibuje měsíce zlepšení a rozhazuje kde se dá
Dobrý den pobírání invalidní důchod prvního stupně 15.10.2023 dovršim 60 let a chci požádat o předčasný důchod Mám odpracováno 42 let Pracuji na zkrácený úvazek .Když mi bude vypočítán malý předčasný důchod můžu ho odmítnout a zpět se vrátit k invalidnímu důchodu jak pobírání nebo mi ho vemou když jsem žádala o ten předčasný důchod .Děkuji za odpověď
na OSSZ vám to ochotně a přesně spočítají, aspon podle mých zkušeností
Dobrý den.
Narozen 2.2.1961 a odpracováno 43 let. Poslední půlrok jsem na nemocenské a uvažuji o předčasném důchodu. Můžete mi poradit v jakém termínu by pro mne bylo nejlepší si podat žádost? Děkuji.
Podejte ji ještě letos 2023 neboť pristi rok už vejdou v platnost změny oznámené Jurečkou tak neváhejte Navíc tak získáte letošní byť asi zkrácenou valorizaci + valorizaci která bude v lednu příštího roku taky nějaká 👍 s pozdravem
Prosím o radu. Moje žádost o předčasný starobní důchod byla zamítnuta z důvodu, že můj invalidní důchod 2.stupně je cca o 150,- Kč vyšší než nově vypočítaný starobní důchod. Výše obou důchodů byla srovnávána k datu 6.9.2023. Já chci odejít do starobní důchodu a zároveň požádat o jeho výplatu až době, kdy dosáhnu důchodového věku (tj. v srpnu 2027). Do té doby samozřejmě nechci vyplácet starobní důchod. Poradí mi někdo? Děkuji.
Dobrý den, jsem dlouhodobě nemocná a v červnu mi končí podpůrčí doba. O invalidni důchod nežádám, vim, že podle tabulek, na něj nedosáhnu. Chtěla bych proto požádat o předčasný důchod. Narozená jsem 5.1.1964, mám 3 děti a 1 v pěstounské péči. Můžete mi poradit??
Dobrý den, odchod do starob.chůchodu mám duben 2024, mám i žadost do předčasného důchodu, kterou jsem ještě nepotvrdila. Jedno dítě, mám vydržet do dubna na řádný důchod, nebo jít do předč., který by se potom krátil.
Vydrž Kotlářová, vydrž.
Dobrý den, 2.6.2023 mi bude 60 let, chci zažádat o předčasný důchod s odkladem výplaty, 2 děti, pracovat chci do 12/2023, nevím jestli předdůchod, předčasný důchod nebo využít 11 měsíců ÚP. Tabulka na stránkách ČSSZ nefunguje. Poradíte mi někdo??? Děkuji.
Dobrý den, mám k vám dotaz: narodila jsem 31.12.1962 mám odpracováno 42 let . Chci se zeptat mohla bych letos požádat o důchod bez vyplácení peněz a ráda bych věděla jestli i po roce 2026 v únoru kdy by i měl být přiznán důchod si budu moc přivydělávat třeba na Dpp Děkuju za odpověď s pozdravem Irena Cápalová
V roce 2022 jsem si zažádala o předčastný důchod bez výplaty do svého důchodu jdu 5.5.2 24 pracovat budu do konce října a do řádného důchod budu v evidenci na úřadu práce. Mám odpracovaných 42 let. Navíší se mi důchod ?