1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Také se neví, že se do výpočtu důchodu nezahrnuje výdělek v roce, kdy o důchod požádáte. Takže optimální je požádat o důchod v lednu. S radostí Vám započtou výdělek v roce 1986 ale nezapočtou Vám rok poslední. Pro výpočet důchodu jsou příjmy v posledním roce irelevantní.

8
Před 1 rokem
Michal Provazník

Může mi někdo poradit? Jsem narozená v roce 1962. Rok 1984 a rok 1985 mám odpracovaný po MD. Výdělek se prý počítá až od roku 1986. Proč,? V roce 2022 do 31.12.jsem žádala o důchod bez výplaty. Nyní jsem se dověděla že mám započtený poslední rok k důchodu 2021. Stále pracuji. A co rok 2022 a rok 2023? Mám jít do důchodu na podzim. Ty roky se mi na důchod nebudou počítat? Příjdu celkem o 4 odpracované roky? Proč ty lidi takhle zblbli , aby si žádali . Ted nevím zda jsem udělala dobře. Když volám na patřičná místa nikdo nebere telefon . Když se dostavím osobně nedokáže mi to paní vysvětlit .Děkuji za odpověd.

10
Před 1 rokem

Jsem držitelem zdravotního průkazu ZTP/P.

Po amputaci PDK a prodělaném mozkovém infarktu, jsem ochrnul na polovinu těla.

Dne 4.1. 2023 jsem požádal o prodloužení platnosti výše uvedeného průkazu, kde končila doba platnosti 31.3.2023.

Do dnešního dne t.j.16.4.2023 není správní řízení v dané věci ukončeno.

4
Před 1 rokem
Jaroslav Vobořil

Jurečka slibuje měsíce zlepšení a rozhazuje kde se dá

12
Před 1 rokem

Dobrý den pobírání invalidní důchod prvního stupně 15.10.2023 dovršim 60 let a chci požádat o předčasný důchod Mám odpracováno 42 let Pracuji na zkrácený úvazek .Když mi bude vypočítán malý předčasný důchod můžu ho odmítnout a zpět se vrátit k invalidnímu důchodu jak pobírání nebo mi ho vemou když jsem žádala o ten předčasný důchod .Děkuji za odpověď

1
Před 1 rokem
Pavla Plačkova

na OSSZ vám to ochotně a přesně spočítají, aspon podle mých zkušeností

1
Před 1 rokem

Dobrý den.

Narozen 2.2.1961 a odpracováno 43 let. Poslední půlrok jsem na nemocenské a uvažuji o předčasném důchodu. Můžete mi poradit v jakém termínu by pro mne bylo nejlepší si podat žádost? Děkuji.

3
Před 1 rokem
Pavel Pyš

Podejte ji ještě letos 2023 neboť pristi rok už vejdou v platnost změny oznámené Jurečkou tak neváhejte Navíc tak získáte letošní byť asi zkrácenou valorizaci + valorizaci která bude v lednu příštího roku taky nějaká 👍 s pozdravem

4
Před 1 rokem

Prosím o radu. Moje žádost o předčasný starobní důchod byla zamítnuta z důvodu, že můj invalidní důchod 2.stupně je cca o 150,- Kč vyšší než nově vypočítaný starobní důchod. Výše obou důchodů byla srovnávána k datu 6.9.2023. Já chci odejít do starobní důchodu a zároveň požádat o jeho výplatu až době, kdy dosáhnu důchodového věku (tj. v srpnu 2027). Do té doby samozřejmě nechci vyplácet starobní důchod. Poradí mi někdo? Děkuji.

Dobrý den, jsem dlouhodobě nemocná a v červnu mi končí podpůrčí doba. O invalidni důchod nežádám, vim, že podle tabulek, na něj nedosáhnu. Chtěla bych proto požádat o předčasný důchod. Narozená jsem 5.1.1964, mám 3 děti a 1 v pěstounské péči. Můžete mi poradit??

6
Před 1 rokem

Dobrý den, odchod do starob.chůchodu mám duben 2024, mám i žadost do předčasného důchodu, kterou jsem ještě nepotvrdila. Jedno dítě, mám vydržet do dubna na řádný důchod, nebo jít do předč., který by se potom krátil.

3
Před 1 rokem
Dana Kotlarova

Vydrž Kotlářová, vydrž.

Před 1 rokem

Dobrý den, 2.6.2023 mi bude 60 let, chci zažádat o předčasný důchod s odkladem výplaty, 2 děti, pracovat chci do 12/2023, nevím jestli předdůchod, předčasný důchod nebo využít 11 měsíců ÚP. Tabulka na stránkách ČSSZ nefunguje. Poradíte mi někdo??? Děkuji.

4
Před 1 rokem

Dobrý den, mám k vám dotaz: narodila jsem 31.12.1962 mám odpracováno 42 let . Chci se zeptat mohla bych letos požádat o důchod bez vyplácení peněz a ráda bych věděla jestli i po roce 2026 v únoru kdy by i měl být přiznán důchod si budu moc přivydělávat třeba na Dpp Děkuju za odpověď s pozdravem Irena Cápalová

Před 1 rokem

V roce 2022 jsem si zažádala o předčastný důchod bez výplaty do svého důchodu jdu 5.5.2 24 pracovat budu do konce října a do řádného důchod budu v evidenci na úřadu práce. Mám odpracovaných 42 let. Navíší se mi důchod ?

6
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt