1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Tak vzhledem k tomu že na nárok pro důchod je třeba mít odpracováno 35 let (včetně náhradních dob - rodičovská, ...) tak si myslím, že delší studium není zas takový problém. Neboli 68-35= 33 - věk do kdy je možno studovat, pokud pak člověk bude až do důchodu poctivě pracovat. Je mi 42, nechala jsem si vyjet IOLDP a mám započitatelných 22 let. Myslím, že studium nebude hlavní problém. 35 let budu mít splněno dávno před tím, než budu moci jít do důchodu.

4
Před 1 rokem

A jako jaký by chtěla mít důchod. 28 let studovat za peníze daňových poplatníků a potom čeká že za to dostane důchod.

14
Před 1 rokem
Jan Hildebrand

aha - takže když jste nemocný, požadujete, aby vás lečil odborník - ale důchod si za to nezaslouží - protože "dlouho" studoval. Jste fakt "mozek"

8
Před 1 rokem

Započítává se jen studium do 26 let. I když můžete být tzv.večny student.

11
Eva Rudzka

Přesně tak. Každý normální člověk zvládne studium za 5-6 let. Pokud ne, má smůlu a půjde do důchodu později. Pokud se někdo chce poflakávat na školách, tak by si to měl platit. Mimochodem, já mám VŠ a zvládla jsem ji v limitu.

12
Před 1 rokem

Hmmm - celé studium měla předpokládám hrazené státem plus mateřské taky ... tzn. celkem 19 (10+9) let vůbec ničím do systému nepříspivala jen brala a teď se

3
Před 1 rokem

Jestliže někdo studuje do 28let a neumí si zjistit jaký bude mít důchod tak je primitiv a studia zcela jistě podváděl.

2
Před 1 rokem
Jiří Čermák

Právě proto, že "studovala" tak dlouho (!), si to neumí spočítat....

I u na v paneláku jsme měli takového věčného studenta - vysokou ukončil dokonce až ve svých 30-i. Podotýkám, že celu dobu studoval klasicky tzn. né dálkově. Moje maminka (učitelka, která ho měla na základce) se divila že vůbec odmaturoval a ejhle on byl najednou (po několikanásobném opakování všech ročníků) "taky" vysokoškolák. A vlastně proč ne ... celé studium měl zdarma, nemusel chodit do práce a když jemu nevadilo, že sedí na přednáškách s o deset let mladšími, když jeho rodičům nevadilo ho tak dlouho živit ...

4
Před 1 rokem

Nemůže se ptát jaký bude mít důchod.Důchod se odvíjí z výše platů. Může se ptát kdy půjde do důchodu.

6
Před 1 rokem
Marcela Sladká

Tak nejak

1
Před 1 rokem

Tahle vláda slibovala že sníží potřebnou dobu z 35 na25, a ejhle už to bude 40 let. Vláda zoufalců a lhářů.

1
Před 1 rokem
Jiří Zachariáš

Tady někdo lže . Těch vašich 40 vám taky nesedí

Před 1 rokem

28 let studium a 9 let na mateřské ? Žádný bych nedala.

14
Před 1 rokem
Šárka Čechová

Takže ten, kdo má víc dětí ( v tomto případě minimálně tři) a pořádně je vychovává, místo aby je odložil do jeslí), je podle vás špatný? Uvědomte si, že práve ty její děti budou nejspíš vydělávat i na váš důchod

6
Před 1 rokem

Musíte strávit v práci potom alespoň čtyřicet let,když jste odpočívala jako mladá.

3

Malý.

Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt