1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Kdo si prodlouží mládí do 28 let, tak ať dělá do sedmdesáti. Pokud někdo dělá od 18 let, ať jde do důchodu dříve.

25
Před 1 rokem
Jan Fojtík

Tichá závist, ne? Musí odpracovat min. 35 let, takže normálně může odejít do důchodu v 65 letech - s rezervou. A kdoví, třeba odvede na soc-zdrav víc, než jiný, co tzv. makal od 18 let.

Zobrazit další 4 reakce
Před 1 rokem

Ono je potřeba si také uvědomit, že veškeré vaše studie (hlavně ty dlouhodobé SŠ+VŠ) stojí daňové poplatníky statisíce korun, i když vy je máte "zadarmo". Takže společnosti a ostatním lidem také zpětně něco dlužíte co by jste měla vrátit do systému státní kasy. Bohužel dnes má většina studentů pocit, že vyleze ze školy většinou pouze s teoretickými znalosti a s hláškou "Já jsem vysokoškolák", tak chci okamžitě nástupní plat minimálně 50.000,-Kč a více. Možná by to řešilo placení školného, kdy by stát pro sociálně slabší poskytoval bezúročné, ale návratné půjčky. Bylo by to více i o osobní zodpovědnosti, snaze neprodlužovat zbytečně studia a pokud by někdo chtěl po studiích rovnou do zahraničí, tak ať za něho celé školné uhradí zahraniční firma, která jej lanaří k sobě. To by se mi zdálo férové pro všechny i pro státní kasu. A co se týká důchodu, tak i na ten je potřeba pamatovat, platit řádně a dlouhodobě odvody a odkládat si peníze i samostatně peníze na stáří.

45
Před 1 rokem
Miloš Beran

Co se týká studia VŠ, tak naprosto souhlasím. Ale odkládat si peníze na důchod je utopie.... nesmysl....kolik si může obyčejný zaměstanec, třeba taková prodavačka spořit, navíc s dnešní inflací ??? Stát je na dně a další a další vlády ho zadlužují ještě více. Spoření a investice ztratily výhodnost.

15
Před 1 rokem

Kromě několika málo oborů lze vysokou školu ukončit do 24 let věku a pak být zaměstnán. Nechápu proč by měli být zvýhodněni tkzv. prodlužovači mládí.

50
Před 1 rokem
Jan Solacha

Pokud při vysoké stihla mít děti, má tu výhodu že jí to budou počítat jako náhradní dobu narozdíl od těch, kteří jenom studují a nepracují - těm žádné roky nezapočítají.

4
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

Je nefér, že budou vysokoškoláci trestání za to, že studovali. Většinou odvádějí daleko větší daně i pojištění protože mají i vyšší platy. Myslím si, že pokud bylo studium řádně dokončeno (maturita, vyučení, vysokoškolský titul) měla by se doba tohoto dokončeného studia započítat do důchodu . Tím bychom netrestali chytré a zároveň bychom nepodporovali "věčně studenty".

19
Před 1 rokem
Lenka Otisková

No, ale já už jsem třeba 10 let pracoval a odváděl než paní začala pracovat a do důchodu máme jít stejně?

21
Před 1 rokem

Já jsem studoval také do 28let ale přitom jsem od 18 makal ve fabrice na dvě směny ,abych měl nějaký důchod a ona se ptá jestli nějaký dostane že se nestydí vůbec o nějaký požádat s ohledem na ty kdo v šedesáti odpracovali 40 let a nejsou to jenom lopaty znám dost lidí kdo si i střední platil ze svého.

27
Před 1 rokem
Jaroslav Žižka

jsou VŠ obory, při kterých se pracovat dá - a pak ty náročně, při kterých to moc nejde. A také od ženy se pořaduje ještě "péče" o domácnost, takže studovat, starat se a ještě pracovat je pro ně daleko těžší než pro muže.

9
Zobrazit dalších 7 reakcí
Před 1 rokem

Prosím všechny libtardy, kteří jsou dočasně u moci, aby nepoužívali slovo důchodová reforma.

Protože slovo reforma znamená- přeměna, změna, úprava, zlepšení v jakékoliv oblasti života, které nemá vliv na funkční základ oné oblasti. Reforma usiluje o zlepšení systému, takového jak je, nesnaží se ho odstranit.

Správný název je katastrofa, tragédie, neštěstí, kalamita, pohroma.

46
Před 1 rokem

A to se vyplatí🤦 věčný student do 28 let za peníze daňových poplatníků, pak dva roky práce, z toho předpokládám půl roku neschopenka v těhotenství+devět let doma opět za peníze daňových poplatníků, takže začátek práce ve 40letech...do té doby nás všechny stala daleko víc jak milion. A nechtela by jít ještě do předčasného?

25
Před 1 rokem
Renáta Smrckova

Treba maturovala v 18 letech, 5 let pracovala nebo se starala o (nemocneho, maleho) pribuzneho, pak sla na VS. Bezna vec. Nebo studovala 2 skoly, bezna vec VS FF jazyky, pak prava nebo prava a ekonomiku. Nebo 5 let na magistra, 3 roky na doktorat. Oni ti, co touto cestou nesli, si to nedovedou predstavit. Ono "sedeni v lavici ucnaku" neni srovnatelne se studiem mediciny, veteriny apod.

1
Před 1 rokem

Když se občané ptají na výpočty duchodu a nevyznají se ve složitosti výměru tak je někde chyba.Neměly by se upravy dělat každý rok ..UBOHOST typu minulého roku jděte do předčasného duchodu nebo jezděte nakupovat do Polska jsou sice rady ale takové rady přivedly stát tam kde se nyní ocitl. NIKDE ve světě státní zaměstnanci nechodí na výsluhy po 15 letech.Na Slovensku po 25 letech. ..Země EU mají policistu na 100 000 obyvatel 320 my 350Při 10 mil. obyvatel máme 3000 policistu navíc..a připočte si ještě městskou policii která v minulosti neexistovala.Dnes ji má každé malé městečko a máme.0.5 milonu státních uředníku které jsou vázány na státní rozpočet.Do roku 2018 to šlo dnes to je neunosné.VŠICHNI to vědí ale vymýšlejí danový balíček který ubere lidem ještě více peněz.Občané jsou zlatíčka podporují potravinové banky vybírají peníze na katastrofy.Takže někde je potřeba více přemýšlet.Srovnávat nás s Reckem´to si občané věru nezaslouží.

10
Před 1 rokem
Antonín Petřina

Ty vysluhy to je maras ,zrusit

2
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

Zase článek od "odboníka". Pane Petře Golo, jako náhradní doba pojištění se sice započítává doba studia po 18 roce věku studenta v maximální délce 6 let, před rokem 2010, ale pouze z 80%. To Vám tam nějak "vypadlo".

5
Před 1 rokem

Píšete tu třeba, že paní měla pracovat při studiu, odkládat si peníze a podobně. Přenášíte dnešní podmínky na tehdejší dobu socializmu. A kdo vystudoval, zase dělá většinou kvalifikovanější práci a přináší víc společnosti.

12
Před 1 rokem
Petr Švyhnos

Petře, to že paní studovala, když jiní měli už minimálně 10 let odpracováno, myslím že svými vyššími výdělky a následně odvody, určitě nepřinese do společnosti víc, než ledajaký řemeslník. Mám známého, strojního inženýra, který pracoval celý život v kanceláři a má o 2 tisíce menší důchod než já, která s maturitou pracovala manuálně. Kdo z nás tedy odváděl víc?

6
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt