1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 2 roky

Tak to krásně postihne hlavní voliče této "vlády", v pořádku, ne?

26
Před 1 rokem
Roman Lazar

Prošlo jim okradení důchodců a teď oškubou zbytek.

4
Před 2 roky

To jsou jednoduché počty. Pokud se nebude počítat studium tak to má každý vysokoškolák rázem o 9% nižší procentuální část důchodu ( 6 roků x 1,5% = 9% ) a o předčasném důchodu si taky může nechat zdát. Jurečka zařízne všechno , řádné valorizace i mimořádné.

20
Před 2 roky

Lzivy nadpis. Dnes mladym se nepocita a neni to uplne novota. Starsim rocnikum se pocita od 18 let celkem max 6 let. Tedy do 24. Pokud studoval dele tak se nezapocita.

4
Libor Stacho

Jsou tři různé výpočty. Někomu se počítá celá doba, někomu jen od 18 a pak za třetí se nepočítá nic. Záleží na době kdy dotyčný ukončil studium.

3
Před 2 roky

V podstatě se jedná jen o VŠ, učňovské obory se nezapočítávaly NIKDY,nevadilo by to, ale potom nemůžou zdvihnout povinnou dobu pojištění,to nemá logiku.

5
Před 2 roky
Nováková Daniela

Učňovské obory se započítavaly vždy. Po osmnáctém roce se započítávají 100% právě proto, že byly považovány dle dříve platných předpisů za zaměstnání.

6
Před 2 roky

učení obor se započítával, jsem toho důkazem. Jsem ročník 1958 a vloni jsem získal řádný důchod a na zápočet 3 let učebního oboru mě upozornili přímo na úřadě. Tuším, že jsem byl ale poslední ročník, který se započítával.

2
Před 2 roky
Ota Novák

myslím,že váš ročník posledni nebyl. jsem rok 1964 a počítá se mi učební doba od 1.9.1979.

4
Před 2 roky

Studium se vždy počítalo do 18ti let i mým rodičům. Mně už i po po dosažení 18 let do 26 let. Po roce 2000 asi od studia od roku 2010 se počítá do 18let,pak nutné platit sociální pojištění,pokud chce dobu studia započítat do důchodu.

Před 2 roky

Řádné studium by se počítat mělo. Jak k tomu ti VŠ přijdou? Takže vypadá to tak, že nejlépe bude vylézt ze ZŠ a dělat kopáče :-(

17
Před 2 roky

Přesně tak co zvolily tuhle vládu tak aspoň viději následky co dokážou Fiala a spol

9
Před 2 roky

To nejvíce zabolí ty věčné studenty.

28
Před 2 roky
Petr Plšek

To věčné studenty bolí od roku 2010 a z dřívějších dob se počítá i neúspěšné,ale do věku 26let.

Před 2 roky

Kdo volil tuto devastující vládu není je třeba litovat.

19
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt