Tak to krásně postihne hlavní voliče této "vlády", v pořádku, ne?
Prošlo jim okradení důchodců a teď oškubou zbytek.
To jsou jednoduché počty. Pokud se nebude počítat studium tak to má každý vysokoškolák rázem o 9% nižší procentuální část důchodu ( 6 roků x 1,5% = 9% ) a o předčasném důchodu si taky může nechat zdát. Jurečka zařízne všechno , řádné valorizace i mimořádné.
Lzivy nadpis. Dnes mladym se nepocita a neni to uplne novota. Starsim rocnikum se pocita od 18 let celkem max 6 let. Tedy do 24. Pokud studoval dele tak se nezapocita.
Jsou tři různé výpočty. Někomu se počítá celá doba, někomu jen od 18 a pak za třetí se nepočítá nic. Záleží na době kdy dotyčný ukončil studium.
V podstatě se jedná jen o VŠ, učňovské obory se nezapočítávaly NIKDY,nevadilo by to, ale potom nemůžou zdvihnout povinnou dobu pojištění,to nemá logiku.
Učňovské obory se započítavaly vždy. Po osmnáctém roce se započítávají 100% právě proto, že byly považovány dle dříve platných předpisů za zaměstnání.
učení obor se započítával, jsem toho důkazem. Jsem ročník 1958 a vloni jsem získal řádný důchod a na zápočet 3 let učebního oboru mě upozornili přímo na úřadě. Tuším, že jsem byl ale poslední ročník, který se započítával.
myslím,že váš ročník posledni nebyl. jsem rok 1964 a počítá se mi učební doba od 1.9.1979.
Studium se vždy počítalo do 18ti let i mým rodičům. Mně už i po po dosažení 18 let do 26 let. Po roce 2000 asi od studia od roku 2010 se počítá do 18let,pak nutné platit sociální pojištění,pokud chce dobu studia započítat do důchodu.
Řádné studium by se počítat mělo. Jak k tomu ti VŠ přijdou? Takže vypadá to tak, že nejlépe bude vylézt ze ZŠ a dělat kopáče :-(
Přesně tak co zvolily tuhle vládu tak aspoň viději následky co dokážou Fiala a spol
To nejvíce zabolí ty věčné studenty.
To věčné studenty bolí od roku 2010 a z dřívějších dob se počítá i neúspěšné,ale do věku 26let.
Kdo volil tuto devastující vládu není je třeba litovat.