Prostě nás ten asociál s 3% preferencí odrbe. Měli jsme poslechnout jeho rady už loni.
Dobrý večer jsem narozená 30.11.2964 vychovala jsem 3 děti u jednoho podniku jsem byla 37 let musela jsem že zdravotních důvodů skončit, teď jsem na ÚP ,invalidní důchod mi vloni zamitli, tak jsem si letos zažádala znovu . Kdy mohu zažádat o předčasný důchod. Děkuji Horová Jitka
Do předčasného důchodu můžete až v r. 2024 (30.7.) Váš duchodový věk je 62,8 a za stávajících podmínek , kdo má důchod pod 63 let může jít až o 3 roky dříve, pokud je důchodový věk 63 a více můžete jít až o 5 let dříve, musíte ale splnit ještě podmínku dovršení 60. let. Pokud projde ta jejich důchodová reforma tak bude všechno jinak.
Dobrý den, můj manžel je narozen 1.10.1964, může si teď zažadat o předčasný důchod s odkladem? Nebo má raději počkat do příštího roku, kdy mu bude 60 let? Děkuji za info...
Stačí i zavolat na ifnolinku ČSSZ - ale domnívám se, že takhle dopředu si požádat nemůžete, protože nárok budete mít až v těch 60ti letech a při té žádosti si počítá důchod a takhle dopředu by Vám stejně nemohl být spočítán a vyměřen, ač by byl bez výplaty.
Měl jsem jít do předčasného důchodu , p. ministr mi to zakázal . Do konce volebního období 2025 pošleme Ukrajině 300 miliard celkem , na které si půjčíme . Co to je za vláda , nikdy jsem si to nemyslel , že to řeknu , ale zlatý Babiš !
Kolik nenávisti k Ukrajincům zde dohromady ještě uveřejníte? Oni nemohou za Vaši frustraci. Nebo vás platí Vova?
Mám podlomené zdraví , ale nemohu jít do předčsného důchodu protože nějaká chorá hlava řekla , že mám zaplatit Ukrajinu , přitom já to nechci . At p. Fiala prodá činžák v Poděbradech a peníze pošle na Ukrajinu . Kdo to bude splácet , ten dluh , děti od Fialy?
Koukám, že chorá hlava budete vy. Jak do toho zakomponovat svou nenávist k Ukrajincům, že? Jinak ti s vaší situací samozřejmě nemají nic společného...
Blíží se konec roku , co to znamená , prémie .Mám kamaráda na ministerstvu a má (před Covidem ) 800 000 vánoční prémie , nyní už víc . A májí to tak , že 20 lidí na každém ministerstvu mají takové prémie , ministr více a co premiér , kolik ? Neřeknu když to ministerstvo prosperuje , ale za součastné situace ? Nám berou důchody , co na to říci
Vláda si odsouhlasí cokoliv, bez ohledu na platné zákony. To je odpověď na danou otázku.
Vláda si změny starobních důchodu nemůže odsouhlasit bez ohledu na platné zákony. Má ale možnost nové zákony navrhovat a pokud je zákonodárné sbory odhlasují, budou platit. Ke změnám dojde, až budou platit ty nové zákony. Zatím je tedy vše postaru.
Bude mi letos 60 let a mám jít do důchodu 63 a 8 měsíců mám nanarok jít do předčasného důchodu
takže jste vlastně paní neporadili nic, článek o ničem
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Je to tedy smutné, a nepřeji vám to. Jen by mne zajímalo, jak vám to znemožnila tato vláda. Děkuji za vysvětlení.