1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Prostě nás ten asociál s 3% preferencí odrbe. Měli jsme poslechnout jeho rady už loni.

12
Před 1 rokem

Dobrý večer jsem narozená 30.11.2964 vychovala jsem 3 děti u jednoho podniku jsem byla 37 let musela jsem že zdravotních důvodů skončit, teď jsem na ÚP ,invalidní důchod mi vloni zamitli, tak jsem si letos zažádala znovu . Kdy mohu zažádat o předčasný důchod. Děkuji Horová Jitka

2
Jitka Horová

Do předčasného důchodu můžete až v r. 2024 (30.7.) Váš duchodový věk je 62,8 a za stávajících podmínek , kdo má důchod pod 63 let může jít až o 3 roky dříve, pokud je důchodový věk 63 a více můžete jít až o 5 let dříve, musíte ale splnit ještě podmínku dovršení 60. let. Pokud projde ta jejich důchodová reforma tak bude všechno jinak.

6

Dobrý den, můj manžel je narozen 1.10.1964, může si teď zažadat o předčasný důchod s odkladem? Nebo má raději počkat do příštího roku, kdy mu bude 60 let? Děkuji za info...

5
Před 1 rokem
Táňa Štellmachová

Stačí i zavolat na ifnolinku ČSSZ - ale domnívám se, že takhle dopředu si požádat nemůžete, protože nárok budete mít až v těch 60ti letech a při té žádosti si počítá důchod a takhle dopředu by Vám stejně nemohl být spočítán a vyměřen, ač by byl bez výplaty.

Před 1 rokem

Měl jsem jít do předčasného důchodu , p. ministr mi to zakázal . Do konce volebního období 2025 pošleme Ukrajině 300 miliard celkem , na které si půjčíme . Co to je za vláda , nikdy jsem si to nemyslel , že to řeknu , ale zlatý Babiš !

6
Před 1 rokem
Ales Cmelinsky

Kolik nenávisti k Ukrajincům zde dohromady ještě uveřejníte? Oni nemohou za Vaši frustraci. Nebo vás platí Vova?

3
Před 1 rokem

Mám podlomené zdraví , ale nemohu jít do předčsného důchodu protože nějaká chorá hlava řekla , že mám zaplatit Ukrajinu , přitom já to nechci . At p. Fiala prodá činžák v Poděbradech a peníze pošle na Ukrajinu . Kdo to bude splácet , ten dluh , děti od Fialy?

4
Před 1 rokem
Ales Cmelinsky

Koukám, že chorá hlava budete vy. Jak do toho zakomponovat svou nenávist k Ukrajincům, že? Jinak ti s vaší situací samozřejmě nemají nic společného...

2
Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokem

Blíží se konec roku , co to znamená , prémie .Mám kamaráda na ministerstvu a má (před Covidem ) 800 000 vánoční prémie , nyní už víc . A májí to tak , že 20 lidí na každém ministerstvu mají takové prémie , ministr více a co premiér , kolik ? Neřeknu když to ministerstvo prosperuje , ale za součastné situace ? Nám berou důchody , co na to říci

3
Před 1 rokem

Vláda si odsouhlasí cokoliv, bez ohledu na platné zákony. To je odpověď na danou otázku.

12
Před 1 rokem
Jan Novák

Vláda si změny starobních důchodu nemůže odsouhlasit bez ohledu na platné zákony. Má ale možnost nové zákony navrhovat a pokud je zákonodárné sbory odhlasují, budou platit. Ke změnám dojde, až budou platit ty nové zákony. Zatím je tedy vše postaru.

1
Před 1 rokem

Bude mi letos 60 let a mám jít do důchodu 63 a 8 měsíců mám nanarok jít do předčasného důchodu

2
Před 1 rokem

takže jste vlastně paní neporadili nic, článek o ničem

12
Před 1 rokem

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Před 1 rokem
Pavel Ehl

Je to tedy smutné, a nepřeji vám to. Jen by mne zajímalo, jak vám to znemožnila tato vláda. Děkuji za vysvětlení.

3
Zobrazit další 2 reakce
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt