Dobrý den. Chtěla bych se zeptat obecně: když ukončím pracovní poměr že zdravotních důvodů dohodou např. k 31.5.23, nebudu pracovat, budu čerpat finanční prostředky že svého- výplatou předdůchodu, bude mi poté krácen starobní důchod? O kolik %? Termín řádného odchodu do důchodu je 1/28.
Druhá otázka- když bych nyní požádala o předčasný důchod s odkladem výplaty např. na 2 roky, bude mi krácen o 24,9 % (jak je tomu nyní, když bych požádala o předčasný důchod k 1.6.23) ?
Děkuji
Ukončit pracovní poměr ze zdravotních důvodů dohodou nelze. Řečeno v obecné rovině nedostaneš nic!!
Dobrý den.
Termín řádného starobního důchodu mám 1/2025. Bude výhodnější zažádat o předčasný důchod bez výplaty (a pracovat normálně dál) od 8/2023 nebo bude výhodnější počkat až do ledna 2025?
Děkuji za odpověď.
Výhodnější je počkat do roku 2055.
Můžu požádat o předčasný důchod s odloženým vyplacením a odejít do důchodu nakonec v termínu, kdy mi vznikne řádný důchod?
ANO, stále ještě hledám,když jdu v termínu ŘD, že mi krácení při výpočtu PD nezapočítají a důchd mi dají bez krácení. I po novele kdy mám ŘD po 1.9.2023.
Nevidím v tom rozdíl, letos jdou do důchodu s odkladem výplaty asi skoro všichni...
MOHU ODEJÍT DO PŘEDČASNÉHO DÚCHODU V 60 LETECH,?? JSEM NAROZENA 2.2.1965 A MÁM 3 DĚTI