1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Tohle vůbec nemělo nastat a je to další selhání celé vlády..chtějí trestat lidi po 60 i když už někteří mají zdravotní problémy a na invalidní důchod nedosáhnou..rozhodně to nejsou paraziti,protože si na svůj důchod poctivě odváděli a mají právo na důstojný důchod a není pravda,že máme vysoký důchod k poměru platu..podívejme se na ostatní země Lucembursko 100 a ostatní země se pohybují mezi 90 a 80procenty a bohužel my jsme na chvostu se 73procenty..je to ostuda,pokud brojí mladší generace proti těmto lidem..mladí si musí uvědomit,že záleží už pouze na nich koho budou volit a jakou budou chtít mít vládu nenechat se manipulovat ve školách v médiích a musí vyžadovat jak trestní,tak politickou odpovědnost všech kdo tenhle propad způsobil..

47
Před 1 rokem
Zdeněk Procházka

Však ti mladí jednou budou také stáří. Spořit si na důchod je pěkné, ale několik generací o své celoživotní úspory přišli zásahem státu. Měnová reforma, inflace. Ještě nebylo vymyšleno nic lepšího než průběžný důchodový systém. Když stát nepodporuje porodnost, tak nemůže průběžný systém fungovat. Zvyšování věku do důchodu je zločin, protože člověk má omezenou životnost. Spoření by mělo být pro vylepšení života ve stáří.

Nějak jsem tomu nerozuměla,jsem v invalidním důchodu 2 stupně a vedena na úřadu práce ,jelikož není možné mi najít zaměstnání díky zdravotním problémům mohla bych si zažádat o předčasný starobní důchod ? Jsem ročník 1969 a co bych brala v důchodu?

3
Před 1 rokem
Jarmila Kochloffelová

Ročník 69 a předčasný důchod?to snad ne

5
Zobrazit dalších 5 reakcí
Před 1 rokem

V článku se píše, že následnou evidencí na úřadu práce již dobu pojištění ovlivňující výši státního důchodu nezvýšíte. Po dobu pobírání podpory v nezaměstnanosti jsem důchodově pojištěn. Proč by se mi to tedy nemělo počítat?

1
Před 1 rokem
Štefan Pekník

Započítává se jenom určitý počet let, a to do 50 let a nad 50 rok věku na ÚP. Paní to asi vyčerpala.

Před 1 rokem

Je to jen trápení lidí, stálé zvyšování věku do důchodu. Paní by již byla několik let ve starobním důchodu. Já jsem ročník 1962, mám odpracováno přes 40 let a také eště nemám nárok, vychovala jsem 2 daňové poplatníky, kteří pracují. A tady se podporují paraziti, kteří neodvedli státu nic.

Před 1 rokem

Dnešní 50+ taky už hodil Jurajda přes palubu a to celou dobu tvrdil něco jiného

16
Před 1 rokem

Proč paní nešla na pracovní neschopnost?!?

9
Před 1 rokem
Naďa Nová

Třeba měla vyčerpanou podpůrčí dobu

Zobrazit další reakci
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt