1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Zdraví mi přálo, práce mě bavila! O mojí odbornost byl zájem,tak jsem pracoval čtyři roky navíc. Bylo velmi příjemné brát mzdu i důchod a našetřit si" na stará kolena" 🤣👍 lepší jak platit nějaký důchodový fond....

3
Před 1 rokem

Dobrý den, chtěla bych vědět, jestli se mi vyplatí předčasný důchod bez výplaty i letos (loni to bylo výhodné)? V červenci je mi 60 a musím stihnout zažádat si o něj do konce srpna než začnou platit změny navrhované vládou.

7
Před 1 rokem
Hana Raab

Odejděte do př. důchodu co nejdříve, krácení důchodu se vyrovná až vám bude 75 let pokud se ....

6
Před 1 rokem

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Řádný odchod do důchodu mám v září 2025, uvažuji zažádat o důchod bez výplaty za současné legislativy a pokračovat v zaměstnání až do řádného důchodu. Bude se mi počítat mimořádná červnová valorizace a lednové ? Ovlivňuje mim. valorizace koeficient pro přepočet vym. základu? Když si požádám ještě teď v červnu, rozhodující roky pro vým. důchodu je r. 1986 - 2022. Poslední roky mám stále přibližně stejný výdělek, ovlivní mi to, že se mi nezapočítá r. 2023,2024 výp. důchodu? Děkuji za odpověď. Ivča

Před 1 rokem

snížená doba věku pro důchod - obávám se toho, že zaměstnání které je svým charakterem devastující pro tělo budou vybírat úředníci , kteří v podstatě nikdy nepracovali a neví která bije , místo lékařských odborníků, kteří vidí který obor tělo v podstatě odrovná ...

8
Před 1 rokem

mám odpracovaných 42 let na povrchovém dole,9.10.2023 mi budou chybět 3 roky do řádné penze, teď mám výměr asi 26.700,- kč zvažuji proto zažádat letos o před.č.důch.zatím bez vyplácení a šel bych za rok tzn 9.10.2023 -poraďte možnost když se bude vše krátit.děkuji

2
Před 1 rokem

Není nač čekat.. Bude jenom hůř.. Vláda ANO prohlásila že bude se zprisnovánim předčasných důchodu s vládou souhlasit.. Takže i kdyby se dostala zpátky po volbách k moci tak už žádné změny dělat nebude..

3

Běž vezmi nohy na ramena a přejdi Jordán rychle běž než to to ods vše zničí.

14
Před 1 rokem
Limba Jindra Koňařík

jistě Andrej by to zvládl , za osm let co tam byl se rozhazovalo lopatou a teď všichni žasnou kolik je dluh a to nejsem fandou ani ods ani Fialy ...

20
Zobrazit dalších 8 reakcí
Před 1 rokem

Takže radite spise ne? Mam rok do starobniho důchodu tak by mě to zajímalo dekuji za odpověď Karvaiova

1
Před 1 rokem
Alena Karvaiova

Dobrý den, pokud jste nebyla v evidenci úřadu práce, doporučuji se zaregistrovat, budete dostávat 11 měsíců 45% vaší mzdy a tato doba se Vám zároveň z 80% bude započítávat do odpracovaných let a ještě za Vás budou platit zdravotní pojištění. Vlastní zkušenost. Laufer A.

3
Před 1 rokem

Jsem r.1965, vychovala jsem 2 děti a mám invalidní důchod 1.stupně.Kdy si můžu zažádat o předčasný důchod nebo tzv.důchod bez výplaty?

2
Před 1 rokem

Ojdu o rok dřiv a kašli nato už jsem podal žádost.

3
Před 1 rokem
Milan Frisch

Taky tak jsem učinil, bez výplaty a je otázkou zda to stihnem než začnou platit avizované změny.

3
Zobrazit další 2 reakce
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt