Zdraví mi přálo, práce mě bavila! O mojí odbornost byl zájem,tak jsem pracoval čtyři roky navíc. Bylo velmi příjemné brát mzdu i důchod a našetřit si" na stará kolena" 🤣👍 lepší jak platit nějaký důchodový fond....
Dobrý den, chtěla bych vědět, jestli se mi vyplatí předčasný důchod bez výplaty i letos (loni to bylo výhodné)? V červenci je mi 60 a musím stihnout zažádat si o něj do konce srpna než začnou platit změny navrhované vládou.
Odejděte do př. důchodu co nejdříve, krácení důchodu se vyrovná až vám bude 75 let pokud se ....
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Řádný odchod do důchodu mám v září 2025, uvažuji zažádat o důchod bez výplaty za současné legislativy a pokračovat v zaměstnání až do řádného důchodu. Bude se mi počítat mimořádná červnová valorizace a lednové ? Ovlivňuje mim. valorizace koeficient pro přepočet vym. základu? Když si požádám ještě teď v červnu, rozhodující roky pro vým. důchodu je r. 1986 - 2022. Poslední roky mám stále přibližně stejný výdělek, ovlivní mi to, že se mi nezapočítá r. 2023,2024 výp. důchodu? Děkuji za odpověď. Ivča
snížená doba věku pro důchod - obávám se toho, že zaměstnání které je svým charakterem devastující pro tělo budou vybírat úředníci , kteří v podstatě nikdy nepracovali a neví která bije , místo lékařských odborníků, kteří vidí který obor tělo v podstatě odrovná ...
mám odpracovaných 42 let na povrchovém dole,9.10.2023 mi budou chybět 3 roky do řádné penze, teď mám výměr asi 26.700,- kč zvažuji proto zažádat letos o před.č.důch.zatím bez vyplácení a šel bych za rok tzn 9.10.2023 -poraďte možnost když se bude vše krátit.děkuji
Není nač čekat.. Bude jenom hůř.. Vláda ANO prohlásila že bude se zprisnovánim předčasných důchodu s vládou souhlasit.. Takže i kdyby se dostala zpátky po volbách k moci tak už žádné změny dělat nebude..
Běž vezmi nohy na ramena a přejdi Jordán rychle běž než to to ods vše zničí.
jistě Andrej by to zvládl , za osm let co tam byl se rozhazovalo lopatou a teď všichni žasnou kolik je dluh a to nejsem fandou ani ods ani Fialy ...
Takže radite spise ne? Mam rok do starobniho důchodu tak by mě to zajímalo dekuji za odpověď Karvaiova
Dobrý den, pokud jste nebyla v evidenci úřadu práce, doporučuji se zaregistrovat, budete dostávat 11 měsíců 45% vaší mzdy a tato doba se Vám zároveň z 80% bude započítávat do odpracovaných let a ještě za Vás budou platit zdravotní pojištění. Vlastní zkušenost. Laufer A.
Jsem r.1965, vychovala jsem 2 děti a mám invalidní důchod 1.stupně.Kdy si můžu zažádat o předčasný důchod nebo tzv.důchod bez výplaty?
Ojdu o rok dřiv a kašli nato už jsem podal žádost.
Taky tak jsem učinil, bez výplaty a je otázkou zda to stihnem než začnou platit avizované změny.