Každý věděl že když neodpracuje nedostane ani dávky bych nedala proč jak k tomu ti co mají odpracováno až 47let projdou .neplatili nedostanou nic.je to nespravedlivé.a stát by ušetřil.
No jenže mi jim jako humanisté vyplatime sociální dávky. Máte pravdu.
Jak v 21.století asi vypadá rodičovské a politické učení finančního hospodaření na stáří jednotlivce ??? Nejedná se jen o majora Kalouska a jeho inanční gramotnost národa, ale i yyyyyyyy !! Žurnalisté jsou opravdu vzděláni osobní finanční problematice ?? Papír snese ledasco, a příklady mmmmmmmm !!
Nic ve zlém, ale proč pořád píšete jen o starobní důchod? Málokdo se k němu teď dostane. Nas by taky zajimal invalidní důchod. Abychom mohli taky posbírat nějaké informace. Kdo se k němu dostane nebo nedostane. K tomu starobnímu důchodu bych snad jen chtěl dodat, že nebude spousta lidí co toho věku dosáhnou. Bude jich opravdu málo. V mým okolí za posledních 20 let se 70 let dožil jen jeden člověk.
Dobrý den jsem narozen 1964 a mám tu na území čr zatím odpracováno 18 let a na slovensku 21 let budu mít nárok na starobní důchod?Pište prosím na email mgatyas@seznam.cz dekuji
Ptal bych se jinde.
cikáni nedělají a mají nárok na všechny sociální dávky a důchod,takže ty ostatní musí mít odpracováno tolik let aby cikáni nemuseli dělat a měli se dobře a kde je pak spravedlnost?????
Tady je lepší nedělat, nic nevlastnit a žít na úkor společnosti. Bydlení vám zaplatí, na jídlo dostanete a důchod vám taky dají, no a ještě celý život odpočíváte.
Cikáni nemakají vůbec (ne všichni) a mají se líp než ti co pracují a čekají na důchod.
Pokud vím, taky mají mnohem menší průměrnou délku života, to ten životní styl, takže hromada se jich ani důchodu nedožije.
nezapomente zem ten kdo treba dlouhodobe marodi nezapocitava se mu to jako odpracovana doba.
A na to jste přišel jak?
Je mi 47 a mám 30 odpracovano ..jeste mi chybí? A to jsem vdovec a živím dva skřítky..
To by jste chtěl v 47 do důchodu? Nesplňujete ani jednu podmínku! Víte kolik je tady žen, co vychovaly několik dětí, roky na důchod mají, ale ne pojištění!
Posílejte povinně peníze státu a pak rychle musíte umřít! ;)