1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Dobrý den,

mám dotaz ještě k účinnosti změn. V listopadu 2023 mi bude 60 let a mám nárok podle stávajících podmínek si požádat o předčasný důchod a to 4 měsíce předem. Jestliže si požádám o předčasný důchod v červenci 2023 (4 měsíce předem) a účinnost zákona se změnami bude od 1.11.2023, bude mi předčasný důchod s chválen nebo zamítnut?

Děkuji za odpověď

Roman

4
Před 1 rokem
Jan Kudrna

Mám stejný problém

V prosinci mi bude 60let a chtěla bych jít do předčasného důchodu bez výplaty

Může někdo poradit jestliže nastanou změny od září,budu moci odejít za stávajících podmínek

Před 1 rokem

Já pořád nechápu, proč by měl být valorizován předčasný důchod bez výplaty. Buď pracuj nebo běž do předčasného důchodu a bude ti valorizován. Toto je nefér kalkul proti důchodcům, kteří šli do předčasného důchodu z různých osobních důvodu a byl jím krácen. Prostě nechytli dobu valorizace v takovém rozsahu.

1
Před 1 rokem

To je zajímavé,jak myslí na budoucí dúchodce to jsou oni,ale vesele berou půjčky z EU a dlohopisy,to je v pořádku.AŤ začnou příkladem sami u sebe a oprostí se veškerých výhod a peníze za výbory a povýbory v parlamentu a zruší zbytečný SENAT

2
Před 1 rokem

Dobrý den,

v dubnu 2023 mi bylo 62let, pokud nyní (konec června/začátek července) požádám o předčasný důchod bez výplaty, bude mi započtena valorizace důchodu?

Děkuji za odpověď

Němeček

1
Mirek Nemecek

Dobrý den, tento týden jsem si byla nechat vypočítat předčasný bez výplaty a řádný, květen 2024. Počítala mi odchod v srpnu, je to po čtvrtletí a valorizace byla započítaná. Předčasný v roce 2023 počítají za příjem do roku 2022. Můj řádný i za rok 2023. Vzhledem k vyššímu příjmu a o rok delší době zaměstnání mně vyjde lépe řádný důchod cca o 500 korun. Paní mi říkala, že se mi vyplatí předčasný pouze kdyby došlo k mimořádné valorizaci.

Před 1 rokem

Jedno svinstvo za druhým.

12
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt