Dobrý den,
mám dotaz ještě k účinnosti změn. V listopadu 2023 mi bude 60 let a mám nárok podle stávajících podmínek si požádat o předčasný důchod a to 4 měsíce předem. Jestliže si požádám o předčasný důchod v červenci 2023 (4 měsíce předem) a účinnost zákona se změnami bude od 1.11.2023, bude mi předčasný důchod s chválen nebo zamítnut?
Děkuji za odpověď
Roman
Mám stejný problém
V prosinci mi bude 60let a chtěla bych jít do předčasného důchodu bez výplaty
Může někdo poradit jestliže nastanou změny od září,budu moci odejít za stávajících podmínek
Já pořád nechápu, proč by měl být valorizován předčasný důchod bez výplaty. Buď pracuj nebo běž do předčasného důchodu a bude ti valorizován. Toto je nefér kalkul proti důchodcům, kteří šli do předčasného důchodu z různých osobních důvodu a byl jím krácen. Prostě nechytli dobu valorizace v takovém rozsahu.
To je zajímavé,jak myslí na budoucí dúchodce to jsou oni,ale vesele berou půjčky z EU a dlohopisy,to je v pořádku.AŤ začnou příkladem sami u sebe a oprostí se veškerých výhod a peníze za výbory a povýbory v parlamentu a zruší zbytečný SENAT
Dobrý den,
v dubnu 2023 mi bylo 62let, pokud nyní (konec června/začátek července) požádám o předčasný důchod bez výplaty, bude mi započtena valorizace důchodu?
Děkuji za odpověď
Němeček
Dobrý den, tento týden jsem si byla nechat vypočítat předčasný bez výplaty a řádný, květen 2024. Počítala mi odchod v srpnu, je to po čtvrtletí a valorizace byla započítaná. Předčasný v roce 2023 počítají za příjem do roku 2022. Můj řádný i za rok 2023. Vzhledem k vyššímu příjmu a o rok delší době zaměstnání mně vyjde lépe řádný důchod cca o 500 korun. Paní mi říkala, že se mi vyplatí předčasný pouze kdyby došlo k mimořádné valorizaci.
Jedno svinstvo za druhým.