Tak to je skvělé, proč asi člověk žádá o invalidní důchod??? Většinou proto že už nezvládá běžné věci, natož práci.... A to by si měl přivydělat aby se mu to počítalo 🤦🏻♀️ Kde to jsme??? Toto je opravdu neskutečné...
Již deset let jsem v ID. Mám 3.stupen. Vypocitali mi úplný minimum, těžký úraz mozku s dozivotnimi následky se mi stal půl roku po třiceti. Kvůli práci. smlouvě a odpracovaných letům mi vypocitali 3200 Kč měsíčně. Teď po deseti letech mi ho postupně zvedli na 645o Kč. Jak z toho vyzit nikoho nezajímá. Ale je pravda že zdravotní a sociální za mě platí stát. Aspoň něco
Já jsem také v I.D...od svých 20 let,ne vlastní vinou..dnes v 61 letech..po všech valorizacich...13,900..nájem,léky ,jídlo....😡
Manžel po amputaci nohy v koleni nedostal III. stupň pouze druhý. Co má dělat za práci mu nikdo neporadí se stehenní protézou nemůže ani dlouho chodit ani sedět ve vedru se mu pahýl hodně potí a zapařuje. Je mu 60 a nikoho to nezajímá prostě se starej jak umíš a protože již měl první stupeň dávno tak při zvýšení na druhý se mu peněžně nic nenyvysilo. Jak mu to v roce 2009 vypočítat tak to má tu almužnu co mu nestačí ani na jídlo.
Dobrý den,
Mám 8 let ID 1 stupně, po operaci nádoru v páteřním kanále. Mám vyrizle 2 obratle přes který nádor brali ven a 18cm jizvu. Následky po odstranění nádoru jsou že mám často bolesti, nedokáži dlouho sedět, stát a hlavně nic tahat těžkého. I přes to vše mám 1 stupeň který mi uznali dle tabulek ministerstva zdravotnictví. Pracuji na částečný úvazek abych si prividekal a šéf trvdi jak má za mě vysoké odvody na zdravotní a sociální. Že je to skoro stejné jak když bych byl normální zaměstnanec na plný úvazek. Jak to tedy je platí za mě on nebo stát? Na výplatní i muže napsat co chce takže vím prdlajs.
Děkuji za odpověď
Kříž
Dobry den nerozumim tomu.Takze kdyz mam druhy stupen nejsem schopna jit do prace a jsem vedena na UP tak za me plati stat zdravotni,jak je to tedy ze socialnim?To se musi platit stejne jako zdravotni?
Já si dovolím uvést na pravou míru nepřesné informace v tomto vlákně. Pokud máte ID platí za vás stát zdravotní pojištění a nemusíte být v evidenci ÚP. Naopak sociální pojištění za vás nikdo neplatí i když jste vedena na ÚP, pouze se vám některé doby v evidenci počítají jako náhradní doba pojištění do odpracovaných let (pobírání podpory + rok do 55 let věku, nad 55 let max 3 roky celkově). Dále - při evidenci na ÚP jste vyplňovala žádost o zprostředkování zaměstnání a prohlásila jste v této žádosti, že chcete a jste schopna pracovat. Povinností zprostředkovatelky je vám vhodnou práci nabízet, pokud ji pro vás v databázi najde. Možností je také zaměstnání na chráněném pracovišti. Ještě bych doporučila prostudovat tento dokument: Odkaz
1 stupeň příznaj skoro každému ale druhý a třetí málo komu protože 1 stupeň je okolo 5 tisíc to se jim hodí ať se starají s čeho zaplatí nájem a ostatní věci a pak to končí sebevraždou jen co tam je Fiala tak se sebevraždy zvýšili
Mám 1 st 10450 kc
Mám RS, na plny úvazek to nešlo. Našla jsem si práci v chráněné dílně na 5 hodin denně a jsem spokojená, do práce se těším. Bezva kolektiv i šéf. Přála bych to tak všem v ID.
Můj manžel bere invalidní důchod a má cukrovku 2.stup. je pojištěn u VZP. Když odjíždím do ciziny tak mě odmítají pojistit na dobu pobytu v cizině/cca 2.měsíce/....
Z důvodu mé nemoci, mají na to právo????
Dobrý den , mám id. třetího stupně a do starobního důchodu mi zbývá asi rok , bude automaticky převeden , nebo musím žádat ? Jsem ročník 1959 a mám 3 děti . Děkuji za odpověď
Já jsem ročník 60.Invalidka III. st.Po dosažení 65 let,což je v prosinci mně prevedou do starobniho důchodu. A pak budou na žádost vyplácet i příspěvek na děti.
Chtěl bych se zeptat zda-li se část částečného invalidního důchodu prvního stupně započítává do starobního důchodu
Nezapočítává se nic, musel by jste si platit minimální soc.pojistění sám, pokud nebudete mít práci.