1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Aktuálně stojí zasílání důchodu na poštu 29 Kč, od 1. září 2023 se však tato služba prodraží a bude stát již 35 Kč. O uvedenou částku bude ponížena přímo vyplacená částka starobního důchodu.

Hmm, uvítal bych, kdybyste poskytovali úplné a ověřené informace, nikoliv informace neúplné a zavádějící... Skutečnost je totiž trochu odlišná.

Náklady za výplatu důchodu v hotovosti činí 29,- Kč (od 1.9.2023 35 Kč) a hradí jej příjemci důchodu, kterým byl důchod přiznán po 31.12.2009. Pokud jim byl důchod přiznán před 31.12.2009, pak náklady za výplatu důchodu v hotovosti neplatí a částka důchodu jim není ponížena.

5
Před 1 rokem

Nedovedu si představit, jak by můj tchán s tchýní si zřídili účet a nechali si tam posílat důchod. Účet nikdy neměli, jsou tak prostě zvyklí. Nemají ani chytrý telefon. Už by nebyli schopni se tohle naučit, platit kartou nebo vybírat z bankomatu.

57
Před 1 rokem
Ladislav Kršák

A co se bude dělat v těchto případech, když ještě třeba mají děti na druhé straně republiky?

19
Před 1 rokem

Vůbec se nedívím, blíží se pomalu začátek roku 2024 a páni ředitel Čs. pošty a ministr vnitra, pod kterého pošta spadá, si budou chtít nějaký tisíc přidat ke svému ubohému platu, kde jinde na to vzít, než dalším oškubáním důchodců.

34
Před 1 rokem

Proč -proboha proč- chodí na poštu pro důchod to celí život neměly ůčet .Mě to nedáva smysl chodit na poštu a pak křičet že musi stát ve frontě že je bolí nohy že chtějí pustit do předu .Pak jdou ven a kecají tam hodinu na chodníku .Vyběr kartou není žádná věda jen chtít se to naučit.

64
Jiří Nový

Nikdy jsem neměla účet, výplata byla vždy v hotovosti, žádné dluhy nemám, exekuce nehrozí. Ráda si na tu poštu zajdu, frontu tam nemáme, tak možná jeden člověk přede mnou.Pro výběr z bankomatu bych taky musela jít. Možná za pár let si nechám doručovat pošťačkou. Zatím mě nohy nebolí a nekřičím.

63
Před 1 rokem

To důchodce jen vydíraj,jen aby si založili učet,ted na těch co si nemohou za různých okolnosti založit ,budou těžit !!Tak ted

budete platit,hnusáci!!!!

24
Před 1 rokem
Dagmar Šnýdrová

Na koho to hnusáci platí?

5
Před 1 rokem

v dnešní době že pošta zdraží něco o 6 korun a ještě se to týká důchodů......tak to určitě zaslouží pozornost a článek ....nechte už ty důchodce na pokoji a starejte se o sebe.....to že má jí ve vedení pošty statisícové platy a to někteří mnohem více to nikomu nevadí....takový článeček a hlavně s diskuzí asi nebude...že?

6
Před 1 rokem

Důchodci co mají exekuce tak toto řešení pro ně nepřipadá v úvahu. Zřízení chráněného účtu nezabezpečí, že účet exekutor neobstaví, často lidé nevědí kolik vůbec mají exekucí, opět řešení je neřešitelné a opět zasáhli na nejvíce zranitelnou část obyvatel, dle mého názoru je to špatné a je to amorální a neetické!!!

17
Před 1 rokem

A to budou dělat bankomaty na každé dědině to bude fajn.

26
Před 1 rokem
Milan Frisch

Možná fajn! Ale ti co mají problém dojít v bytě na WC,ven nedojde,jak by mohl k automatu? Za dalši musel by mít ůčet! A pořizovat si k vůli tomu ůčet je výše nesmysl! Na víc nikdo není povinnen ho mít a nikdo toho dotyčného nutit do něčeho co nechce! Pak už to je nová (bolševická)diktatůra!

14
Před 1 rokem

Tuto organizaci nezachrání nikdo, ba ani se nedivím. Byl jsem na CT vyšetření v Krnovské nemocnici, a světe nediv se, výsledek šel poštou vč.s.a neděle týden,do místa vzdáleného asi 60 km.

4
Před 1 rokem

No a co, přece nebudu podporovat zlodějské nictoše ve vedení pošty s jejich astronomickými platy.

16
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt