1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Co kdyby jste konečně někdo poradil pracujícím 50+ ,kteří podle vlády musí splnit podmínku 40 odpracovaných let,aby mohli do řádného důchodu,ale budou mít odpracováno v šedesáti 42 a více let,ale vláda je klidně okrade i díky předčasnému důchodu po odpracování 45 a více letech?!!??

16
Před 1 rokem
Dagmar Nosková

Do řádného důchodu stačí mít odpracováno 35 let.

3
Zobrazit další 3 reakce
Před 1 rokem

Jsem taky ročník 1960 a o předčasný důchod bez výplaty jsem si požádal koncem loňského roku. Do důchodu ale odejdu až v roce 2024 v řádném termínu. Takže se na mne vztahují všechny valorizace a pokud v práci vydržím do termínu, tak mi bude zrušeno krácení pro předčasnost. Proto, kdo můžete, tak si požádejte o důchod před tím, než naše pětidemoliční vláda odborníků udělá z budoucích důchodců žebráky.

4
Před 1 rokem

Existuje tzv. Doplnkové penzijní spoření - pokud tam našetříte 283008 kč můžete bez sankcí odejít o 2 roky do tzv.předdůchodu,pokud 424512 kč o 3 roky dříve,pokud 566016 kč o 4 roky bez sankce,pokud 707520 kč o 5 let dříve bez sankce.,,,a to už se vyplatí!!!

2
Před 1 rokem
Motl Ladislav

To se opravdu móc vyplatí, dnes, kdy ještě není to zpřísnění s předčasnými důchody!? Nařízeně si našetřit ranec, pak čerpat své zadržované peníze (u soukromého fondu) po předem určenou fixní dobu😀. A to vše jen za to, že stát za Vás zaplatí zdravotní pojištění? Není lepší absolvovat úřad práce, pak předčasný důchod, a dosazovat si svobodně ze svého soukromého účtu jak je mi libo (popř. si ještě přivydělat, pokud lze, na DPP do 10 tis.) ?

2
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Dobrý den

Jsem ročník 1960 a v listopadě 2022 jsem požádal o předčasný důchod bez výplaty s tím ,že bych chtěl odejít do důchodu 1.11.2023. Pokud budou schváleny legislativní změny ,budou se na můj případ vztahovat ?

3
Před 1 rokem
Karel Kotek

Pane, udělal jste náramně dobře. Předčasný důchod a k tomu bez výplaty, přiznaný v roce 2022, to je kauf, který se již opakovat nebude. Někteří z nás to svojí blbostí bohužel prošvihli a teď si drbeme hlavu.

4
Před 1 rokem

V prosinci mi bude 60 mám 2 děti a inv.důchod 2 mám pożadat o předčasný důchod už letos?

2
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt