Název předčasný důchod je jasný . Z nějakého důvodu nemohu normálně pracovat a na invalidní důchod to není. Požádám o předčasný důchod, ten mi vypočítají a jdu do něj za nějakých podmínek. Proč si nechává stat kálet na hlavu nějakými vyčůránky a odklady výplaty. Jednoduché řešení. Chceš do předčasného důchodu, můžeš - hned.
Lítaš tu jak holubička
Chtěla bych se zeptat, jestli má smysl si požádat o předčasný důchod bez výplaty. 60 mi bude 30.9. Zrovna se budou měnit podmínky a jestli má smysl si brát Uplatnění na důchodové pojištění, kde se uvede žádost o předčasný důchod bez výplaty a byl by zajištěn původní výpočet důchodu
Podání tiskopisu Uplatnění nároku na dávku důchodového pojištění není žádostí o důchod, ale je pouze uplatněním nároku. K sepsání formální žádosti je tedy nutné se dostavit do data stanoveného po dohodě s OSSZ v návaznosti na toto podání (datum lze dohodnout telefonicky, e-mailem, popř. rezervací v online objednávkovém systému), nejpozději však do šesti měsíců ode dne uplatnění nároku.
Podmínky se mají měnit- zpřísňovat pouze u předčasných důchodů. Pokud chcete setrvat v zaměstnání až do Vašeho řádného důchodového věku, nemá cenu uvažovat o předčasném důchodu, (byť se zamítačkou) navíc dokonce o x kvartálů dříve. Takto výhodné, kdy předčasný byl vyšší než řádný, to bylo jen v roce 2022 ! , to byly dvě tučné mimořádné valorizace.
Teď jsem si uvědomila, že Vám 60 let bude v září, tak na podobné kratochvíle zapomeňte, takovým počinem byste se dost pravděpodobně, tzn, pokud změny nastanou od 1.9.,dopracovala k nižšímu důchodu🤣
Dobry den. Mam dotaz. Podle stavajicich pravidel mam narok na predcasny duchod 18.1.1964. Nikdy jsem o predcasnem duchodu neuvazovala, ale pred rokem jsem prisla o velmi dobre zamestnani kde jsem byla pres 20 let, a praci sice mam, ale zcela nenaplnujici. Tim padem jsem chtela vyuzit predcasny duchod. Podala jsem uz i formular Uplatneni naroku na duchod, ale zrejme je to pro me bezpredmetne a spadnu do tech chystanych zmen? Diky moc pokud mi odpovite. Renata Herrmannova
Dobrý den, uvažuji o podání žádosti o předčasný důchod bez výplaty a pokračovat v zaměstnání až do řádného starobního důchodu. Jsem narozen 2.8.1963. Jelikož jsem pracoval u Policie, mám i výsluhu a žádat musím u min. vnitra. Bude to pro mě výhodné, vyšší důchod po dosažení starobního důchodu díky stávajícím valorizacím či nikoli?
Dobrý den, jsem narozen 4.10.1961. řádný důchod 4.2.2026. chtěl bych jít do předčasného důchodu v březnu 2025. Co by bylo pro mě v tuto chvíli nejlepší udělat?
Já bych řekla, že nejlepší je požádat od 1.8.2023 /tedy ještě když platí současné zákony/ o předčasný starobní důchod bez výplaty. Od března 2025 požádat o uvolnění výplaty a vše dopočítají včetně všech valorizací.
Do řádného důchodu půjdu ve 3. měsíci 2024, zažádal jsem si o předčasný důchod k 1.4.2023, zajímavé je, že mi byl krácena jak zásluhová, tak pevná část důchodu...
dobrý den já si požádal k předčasný důchod bez výplaty koncem listopadu 22 a prozatím nemám níc a to pokud se dožiji tak 1. prosince mám nárok na normální důchod. Divná to doba. Jo koukám jak blbec každý den do datovky.
Paragraf je zakřivený a tvůrci zákonů pokřivení, můžete protestovat,ale to je tak asi všechno co můžete udělat 🤣🤮🐙
Co Vám doporučuji šmejdi tak nedělejte.