1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Kde jsou ty spravedlivé důchody podle Nerudové ? Místo hlavního kritéria odpracované roky neustále zvyšují věk odchodu do důchodu v průběhu hry. Kde je ta slibovaná 1/4 života v důchodu. U mužů se toho nedopočítám. Můj otec ani dědové se důchodu nedožili. Jinak dnes je tady spousta důchodkyň, co šly v 53 - 57 letech do důchodu a mnoho z nich je delší dobu v důchodu než sami pracovaly. Naříkají na malé důchody a přesto čerpají o půl mega více než muži za dobu pobírání důchodu.

90
Před 1 rokem
Roman Jeschke

To ještě moje máma vyprávěla o jedné paní,která měla dvě děti a pracovala celkem 6.let dnes je jí 92.a žije v domově důchodců.Stále bědovala.

11
Před 1 rokem

V 60ti budu mít odpracováno 42 let a v 65 kdy mám nárok na odchod do důchodu to bude přes 47 let ve zdravotnictví. Mám smůlu na dřívější odchod. Vychovala jsem pouze dvě slušné a pracovité děti. Hlava mi ty pravidla nebere.

35
Před 1 rokem
Eva Skálová

pečujeme o lidi v domovech pro seniory - skoro žádný důchod nemají, ale doma zanechali milionové majetky a děti mají problém s tím, jim doplatit pobyt a něco na přilepšenou.... ale klienti dostávají pohlednice z celého světa, kam se jejich děti a vnuci podívali.... přeji všem, aychom je opatrovali jenom my dříve narozené.... snad se snídaně dočkají, až mne bude slibovaných 65 let a dva měsíce....

6
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Pozor na asociální změny od bývalého dealera pesticidů, kdo mohl tak už včas do důchodu utekl. Nejvíce odrbal 50+ kterých se to podle jeho lží taky týkat nemělo.

72
Před 1 rokem

64 má holt smůlu

3
Před 1 rokem
Milan Lukeš

I podzimní 63 mají smůlu,je mi to moc líto,že vláda bere těm co pracovali celý život a odvadeli dane. A na take co jen natahuje ruku a na sebe nedoslapne.

3
Před 1 rokem

Tak je za ty dva roky nevolte a "vděčná" dnešní opozice podmínky vrátí na původní pravidla. Protože jinak by se taky historicky znemožnila.

12
Před 1 rokem
Petr Lichý

Ano tak nejak !!!

Před 1 rokem

Dobrý den, za 134dni budu splňovat podmínku 35 odpracovaných let ale důchodový věk mám až 4.8.2024.2deti. Mohu požádat o předčasný důchod k lednu 2024?Mám staré rodiče a chci se o ně postarat. Dekuji

Před 1 rokem

Pokud vše projde co se týká změn předčasných odchodů do důchodu ,tak pokud mě bude 60 v prosinci 2023,budu mít smůlu a budu muset ještě dva roky počkat ?

2
Před 1 rokem
Petr Jaros

Pokud tedy máte odpracovaný léta

Před 1 rokem

Je to jak losovat kdo nastoupí na záchrané čluny z Titanicu a kdo ne. Dopadne to jako v Řecku bez strašení. Je úplně jedno kdo stihne požádat o důchod.

2

To můžete pojem babička a dědeček škrtnout.

4
Před 1 rokem

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Před 1 rokem
Milena Holubová

Nebojte, pokud si kolegyně, i teď kdy se toto téma téměř denně furt dokola přetřásá, plete termín předdůchod a předčasny důchod, tak Vám pravděpodobně dřív "neuteče".😉Možná však, že se mýlím! a paní má v soukromém penz. fondu našetřený velký ranec a bude chtít několik let vegetit doma, tzn. za své prašule, a to hned úderem

60. narozenin, kdy jí bude naordinována měsíční renta. Zrušit tento výdobytek Jurečka v plánu nemá, protože z cizího krev neteče, stát pustí milostivě jen nějaké drobné za zdravotko.

15
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt