Kde jsou ty spravedlivé důchody podle Nerudové ? Místo hlavního kritéria odpracované roky neustále zvyšují věk odchodu do důchodu v průběhu hry. Kde je ta slibovaná 1/4 života v důchodu. U mužů se toho nedopočítám. Můj otec ani dědové se důchodu nedožili. Jinak dnes je tady spousta důchodkyň, co šly v 53 - 57 letech do důchodu a mnoho z nich je delší dobu v důchodu než sami pracovaly. Naříkají na malé důchody a přesto čerpají o půl mega více než muži za dobu pobírání důchodu.
To ještě moje máma vyprávěla o jedné paní,která měla dvě děti a pracovala celkem 6.let dnes je jí 92.a žije v domově důchodců.Stále bědovala.
V 60ti budu mít odpracováno 42 let a v 65 kdy mám nárok na odchod do důchodu to bude přes 47 let ve zdravotnictví. Mám smůlu na dřívější odchod. Vychovala jsem pouze dvě slušné a pracovité děti. Hlava mi ty pravidla nebere.
pečujeme o lidi v domovech pro seniory - skoro žádný důchod nemají, ale doma zanechali milionové majetky a děti mají problém s tím, jim doplatit pobyt a něco na přilepšenou.... ale klienti dostávají pohlednice z celého světa, kam se jejich děti a vnuci podívali.... přeji všem, aychom je opatrovali jenom my dříve narozené.... snad se snídaně dočkají, až mne bude slibovaných 65 let a dva měsíce....
Pozor na asociální změny od bývalého dealera pesticidů, kdo mohl tak už včas do důchodu utekl. Nejvíce odrbal 50+ kterých se to podle jeho lží taky týkat nemělo.
64 má holt smůlu
I podzimní 63 mají smůlu,je mi to moc líto,že vláda bere těm co pracovali celý život a odvadeli dane. A na take co jen natahuje ruku a na sebe nedoslapne.
Tak je za ty dva roky nevolte a "vděčná" dnešní opozice podmínky vrátí na původní pravidla. Protože jinak by se taky historicky znemožnila.
Ano tak nejak !!!
Dobrý den, za 134dni budu splňovat podmínku 35 odpracovaných let ale důchodový věk mám až 4.8.2024.2deti. Mohu požádat o předčasný důchod k lednu 2024?Mám staré rodiče a chci se o ně postarat. Dekuji
Pokud vše projde co se týká změn předčasných odchodů do důchodu ,tak pokud mě bude 60 v prosinci 2023,budu mít smůlu a budu muset ještě dva roky počkat ?
Pokud tedy máte odpracovaný léta
Je to jak losovat kdo nastoupí na záchrané čluny z Titanicu a kdo ne. Dopadne to jako v Řecku bez strašení. Je úplně jedno kdo stihne požádat o důchod.
To můžete pojem babička a dědeček škrtnout.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Nebojte, pokud si kolegyně, i teď kdy se toto téma téměř denně furt dokola přetřásá, plete termín předdůchod a předčasny důchod, tak Vám pravděpodobně dřív "neuteče".😉Možná však, že se mýlím! a paní má v soukromém penz. fondu našetřený velký ranec a bude chtít několik let vegetit doma, tzn. za své prašule, a to hned úderem
60. narozenin, kdy jí bude naordinována měsíční renta. Zrušit tento výdobytek Jurečka v plánu nemá, protože z cizího krev neteče, stát pustí milostivě jen nějaké drobné za zdravotko.