1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

A nejlepší na tom je,když se vezmou chvilku před důchodem,nemají děti a každý z partnerů po dovršení nároku na starobní důchod bere po zemřelém vdovský důchod..a lidi co vychovávali děti a jeden s partnerů zemřel a děti jsou dospělé,tak nemá nárok na nic...prostě pokud manželství nesplňuje rodinu jako celek,myslím děti,neměl by vznikat nárok na vdovský důchod

Před 1 rokem

Tak z pěti let to zkrátili na dva roky po ukončení vdovského po úmrtí...už neví jak okrást a znepříjemnit lidem život.

20
Před 1 rokem
Jana Okatá

Musíte brát v potaz ,jak to chtějí oni.My jsme tu jen za levnou pracovní sílu.

17
Před 1 rokem

Manžel mi zemřel 2.12.2020 já pobirala duchod do listopadu 2021 a teď dovršim 60 let v srpnu mohu si zažádat o vdovsky důchod. Sama pobiram invalidni 1stupne.

1
Před 1 rokem

Taky se chci zeptat jsem 3 roky po transplantaci ledviny

Měl jsem invalidní duchod3 teď mě dali do2 stupně.Mohu jit do předčasného duchodu je mi 61 .dekuji

1
Před 1 rokem

Máte nárok na část jeho důchodu asi 1500 kč dostanete to zpětně jen za 3 roky.Vyřidte si to včas na důchodovém.

7
Před 1 rokem
Stank Zdenka

To by mě zajímalo, jak na to. Také nic nepobíram a tato informace je pro mne naprostou novinkou.

3
Zobrazit dalších 9 reakcí
Před 1 rokem

To zkrácení byla práce Babiše coby ministra financí, teď se připravuje návrh na vrácení lhůty zpět.

14
Před 1 rokem

Má dvojnásobná vdova ty vdovske důchody dva?

8
Před 1 rokem
Pavel Kočiš

Dobrý den,jakmile se vdova znova vdá zanikne ji důchod vdovský,když znova ovdový vznik ji nárok na vdovský důchod.

4
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt