A nejlepší na tom je,když se vezmou chvilku před důchodem,nemají děti a každý z partnerů po dovršení nároku na starobní důchod bere po zemřelém vdovský důchod..a lidi co vychovávali děti a jeden s partnerů zemřel a děti jsou dospělé,tak nemá nárok na nic...prostě pokud manželství nesplňuje rodinu jako celek,myslím děti,neměl by vznikat nárok na vdovský důchod
Tak z pěti let to zkrátili na dva roky po ukončení vdovského po úmrtí...už neví jak okrást a znepříjemnit lidem život.
Musíte brát v potaz ,jak to chtějí oni.My jsme tu jen za levnou pracovní sílu.
Manžel mi zemřel 2.12.2020 já pobirala duchod do listopadu 2021 a teď dovršim 60 let v srpnu mohu si zažádat o vdovsky důchod. Sama pobiram invalidni 1stupne.
Taky se chci zeptat jsem 3 roky po transplantaci ledviny
Měl jsem invalidní duchod3 teď mě dali do2 stupně.Mohu jit do předčasného duchodu je mi 61 .dekuji
Máte nárok na část jeho důchodu asi 1500 kč dostanete to zpětně jen za 3 roky.Vyřidte si to včas na důchodovém.
To by mě zajímalo, jak na to. Také nic nepobíram a tato informace je pro mne naprostou novinkou.
To zkrácení byla práce Babiše coby ministra financí, teď se připravuje návrh na vrácení lhůty zpět.
Má dvojnásobná vdova ty vdovske důchody dva?
Dobrý den,jakmile se vdova znova vdá zanikne ji důchod vdovský,když znova ovdový vznik ji nárok na vdovský důchod.