1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Dobrý den letos v srpnu mi bude 61 let .

A mám 4 děti, mohla bych jít do předčasného důchodu?Poslední 4 roky jsem v evidenci ÚP a ještě k tomu přes 1 rok na neschopence .Mám zdravotní potíže, žádala jsem si o invalidní důchod a zamítli mi .

Proto vás prosím o informace děkuji

2
Před 1 rokem
Monika Gasparova

Jděte hned k datu narozenin, ale určitě před koncem srpna. Krácení bude relativně menší než po reformě od 1.9.2023 ! Když navštívíte ČSSZ, tak vám tam poradí.

Proč mají nárok na výchovné předčasní důchodci a invalidní i když mají fyzicky odpracováno více než 36 let nikoliv. Vždyť ani ti předčasní důchodci do systému neodvádějí po dobu o kterou jdou dříve finance . Chtělo by toto narovnat. Je to vůči invalidním ženám diskriminace. Mnohdy vychovaly své děti ve ztížených podmínkách a nyní jsou ještě za svou nemoc trestány.

2
Před 1 rokem

Mám podanou žádost o předčasný důchod s platností od 1 srpna.Jsem OSVČ a provozuji sezoní občerstvení a o prázdninách pronájem .Bylo mi řečeno že si mohu jako OSVČ přivydělat do 100 000 za rok. Budu muset také platit měsíčně zdravotní a sociální ??Nebo nějaký roční paušál.??

Před 1 rokem

Pobírám invalidní důchod 3 stupně je mi 58 roku a 2 měsíce vychovala jsem dvě děti výchovné dostanu až po dosažení důchodového věku tedy 64 roků a 8 měsíců ?

2
Před 1 rokem
Irena Hlavova

Pokud si necháte invalidní důchod, myslím, že výchovné skutečně dostanete až po vstupu do řádného starobního, pokud byste sla do předčasného, máte li odpracováno, dostanete výchovné hned, otázkou je, který váš důchod je výhodnější pro vás. Určitě pořadí na sociálce

Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Chtěla jsem se zeptat.V r 2002 jsem jako OSVČ odpracovala celý rok,ale neměla jsem povinnost platit soc.pojištěnï.Počítá se jako neodpracovaný rok Mohu si tento rok doplatit?Děkuji M

1
Před 1 rokem

Tady také hraje o kolik let jdete dříve do předčasného důchodu..

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt