ODS dělá vše proti lidem a ti lidi jim dají ve volbách ještě hlas. To naprosto nechápu a vede mě to k myšlence, že jsme národ omezených tupců.
Souhlas
U předčasných důchodů bych přivýdělky zrušila. Prý odcházejí proto, že už nezvládají pracovat. Jakmile dostanou důchod, už pracovat opět zvládají? Vidím za tím jen vypočítavost.
Paní Alice, kolik máte let, že tak soudíte? Rozhodně jsem z plného úvazku ve svých 60 unavená, taky přemýšlím o odchodu do důchodu . Je to celé nešťastně postavené. Když odejdu, jsem sama a budou mi chybět peníze vzhledem krácení, takže na pár hodin brigáda by pomohla. Určitě ne vypočítavost, zaměstnavatelé o zkrácený úvazek nestojí na HPP, ale brigády do 10t umožňují rádi.
V předčasném důchodu si přivydělávat je naprosto nelogické. Pokud bych šla do předčasného důchodu, tak proto, že už mám jakékoli námahy plné brýle.
Naopak, řada lidí nezvládne už pracovat na 8 hodin, ale na 4 by to ještě zvládli. Jenže z půl úvazku by nezaplatili ani to základní - jídlo a bydlení. Takže je to jediné řešení.