Paní Anna udělala zásadní chybu a to, že nepožádala o PD bez výplaty k 31.12.2022 🙂
Stále se opakujou stejné výrazy, ale jsou v tom nejasnosti. První věta je jasná, "V případě, že ....", ale zároven v první větě posledního odstavce "Na doplnění uvádím..." jsi odporujete a tvrdíte, že je důležitější samotné přiznání důchodu, než podání žádosti o předčasný důchod. Takže položím klíčovou otázku, která by to měla objasnit : Kdy je teda přesně přiznán důchod, pokud se jedná o předčasný důchod bez výplaty a je už podaná žádost? Je to splněním zákonných podmínek /60 let/, nebo záleží od úředníka, kdy to dostane "na stůl", nebo se o to speciálně žádá, nebo...?
Pan Vrastiak má výborný dotaz, protože pak při nejasnosti je možná manipulace ze strany státu. Mi bylo vždy řečeno, že pokud člověk splnuje parametry odchodu do předčasného důchodu a to vám řeknou na úřadě, kde podáváte žádost a tu žádost podáte, máte splněno.
Dobrý den mohu si požádat o předčasný důchod bez vyplaty mám 2 děti a v září mi bude 59 let.
Já taky ale nevím o kolik mě ošklubou když půjdu dřív.