1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Paní Anna udělala zásadní chybu a to, že nepožádala o PD bez výplaty k 31.12.2022 🙂

Před 1 rokem

Stále se opakujou stejné výrazy, ale jsou v tom nejasnosti. První věta je jasná, "V případě, že ....", ale zároven v první větě posledního odstavce "Na doplnění uvádím..." jsi odporujete a tvrdíte, že je důležitější samotné přiznání důchodu, než podání žádosti o předčasný důchod. Takže položím klíčovou otázku, která by to měla objasnit : Kdy je teda přesně přiznán důchod, pokud se jedná o předčasný důchod bez výplaty a je už podaná žádost? Je to splněním zákonných podmínek /60 let/, nebo záleží od úředníka, kdy to dostane "na stůl", nebo se o to speciálně žádá, nebo...?

18
Před 1 rokem

Pan Vrastiak má výborný dotaz, protože pak při nejasnosti je možná manipulace ze strany státu. Mi bylo vždy řečeno, že pokud člověk splnuje parametry odchodu do předčasného důchodu a to vám řeknou na úřadě, kde podáváte žádost a tu žádost podáte, máte splněno.

Před 1 rokem

Dobrý den mohu si požádat o předčasný důchod bez vyplaty mám 2 děti a v září mi bude 59 let.

Před 1 rokem

Já taky ale nevím o kolik mě ošklubou když půjdu dřív.

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt