V roce 2022 jsem si podala žádost o předčasný důchod bez výplaty a pracuji. Už teď vím, že můj důchod bude ucházející. Sama se divím, i když to jde proti mě, proč vláda tak bezmyšlenkovitě neustále valorizovala důchody. Zbytečně, teď šetří kde se dá. Navíc nacpala a stále cpe Ukrajincům. Nikdy nepochopím, proč tak mrňavá země Česko, dotuje za cenu vlastního sebezničení obrovský moloch Ukrajinu.
Někteří „lidé“ prostě pojmy jako pomoc, nebo solidarita prostě nikdy nepochopí. Tak už to v životě chodí a snad se vás to někdy také dotkne.
Poděkujte si Jurečkovi za tu paniku s předčasnými důchody, kterou sám způsobil a teď všichni sklízíme plody jeho nekompetentnosti a doplatili na to hlavně 50+ a lidé těsně před důchodem.
Všem to poradil a teď se diví, jaký je nárůst žádostí a chlubí se tím, kde tito soudruzi udělali chybu.
A přesně ohledně takových lidí, se dělají tvrdé tresty pro ostatní. Osobně mne zaráží, že jde pozastavit výplatu důchodu na více jak jeden rok.
Opravdu to nechápu, že taková zlodějna je vůbec podporována státem, i když čemu se divit .
Chci jít na důchod jdu a bez jakéhokoliv odkladu výplatu, to je spravedlivé.
Kdyby vláda postupovala lege artis a slušným způsobem, tj. neměnila by podmínky lidem, co jdou do důchodu během 3 let, by dokonce i stávajícím důchodcům valorizace v podstatě i zpětně, tak by to lidé nedělali. Na rozdíl od vlády lidé postupují v souladu s platným zákonem.
Je mi 59 let, rocnik 1964 dopadnul nejhur ve zmenach duchodu. Bude to jiz treti zmena. Podekujme teto vlade, dela chaos.
vidim ze jsem mel stesti,pri vyberu zamestnavatele v 15 letech.Jsem 1966 a necele dva roky v starobnim.Potkalo me vsechno navysovani.Zdravi reletivne slouzi,vitalita odpovidajici.Zena jeste dlouho bude chodit di prace,ale v nasem okoli je nas vic.
Dobry den,narodila jsem se 26.8.1962,mam odpracovano vic jak 40 let a pred 14 dny jsem doporucene poslala na socialku zadost o predcasny duchod bez vyplaty,jeste jsem invalidni duchodce II.stupne..
Chci se spis zeptat ,jak ted socialka bude postupovat,abych mela jistotu ze az opravdu nastnoupim do radneho duvhodu budu mi vypocitavan podle soucasneho vzorecku..dekuji za rady a informace.Ptackova
Dobrý den, také jsem si požádala letos o předčasný důchod bez výplaty. Pobírám ještě invalidní důchod. Má to na něj nějaký vliv nebo invalidní důchod budu pobírat stále, dokud nebudu pobírat starobní důchod. Děkuji za odpověď.
Za dva roky když nebudete volit 5smečku to může být zase vše zpět, doufám.
Pochybuju. Každá další vláda bude ráda, že do toho někdo šlápl.
Prosím je lepší zažádat o důchod bez výplaty peněz teď do konce srpna a nebo počkat na řádný důchod v příštím roce?
Jak píše autor v článku, odpovědět na vaši otázku bude možné nejdřív na konci letošního září. Do té doby nebudou známé podmínky výpočtu důchodu v roce 2025.
Je mi 61 let....na socialce mi spočítali předčasný důchod....14250 Kč za 42 let práce 🙈🤣🤣🤣🤣
To taky zaleží o kolik jděte dřiv
Hezky vysvětleno, díky.. 😊