No to snad není už možné, vždyť je to tam jasně napsané, že dle stávajících platných pravidel pro přiznání předečasného důchodu musí mít vždy žadatel při podání žádosti 60 let! A je jedno kolik jste měla dětí, protože dříve si o důchod žádat nemůžete než v těch 60 letech. Ty děti mají vliv jen na to, že odchod do klasického starobního důchodu se Vám za ty 3 děti krátí vzhledem k tomu, že jste se narodila v roce 1964. Od toho letošního září, pokud se ty legislativní změny uzákoní, bude vše jinak, ale u Vás vzhledem k tomu že máte ty 3 děti, tak si budete moci při dovršení těch 60-ti let podat žádost o předčasný důchod, protože se vejdete do toho limitu 3 let pro odchod do předčasného důchodu, jelikož při těch 3 dětech máte klasický důchod v 62 letech a 8 měsících. Ale počítejte s tím, že to bude mnohem více kráceno než je to nyní, což už se nevyplatí!
Holešová Jarmila
Prosím bude mi priznany predcasny duchod?v listopadu 8.11.2023 mi to vychází přesně o 3 roky dříve,to mi ale bude 59let a 8 měsíců,naroz. 8.3 64 a 3 děti...předem díky
1