1600/1600Zbývá 1600 znaků

Radím paní, aby nic z toho nedělala.

Stačí napsat závěť a tím je vše vyřízeno a paní může v klidu spát.

Jinak se vám zbytek života může obrátit v peklo. A navíc pochopitelně vy budete ta nejhorší.

Proč vlastně tak spěchate se zbavením se svého majetku? Uvažujte!

3
Před 1 rokem

určitě udělejte věcné břemeno, moje máti když mi darovala dům také to udělala, jenže já bych jí nikdy nevyhodila,ani pomyšlení, na druhou stranu, kdyby byl syn lotr, může vás vydírat i psychicky,ale to doufám není,d

2
Dana Nováková

Jakého má syna se dozvi, až po přepsání majetku na něj.

A to už bude pozdě.

Nástroji ji to za to.

Ať napíše paní závěť a je v klidu a bez strachu.

3
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Rozhodně to nedělejte. Věcné břemeno zavazuje pouze vašeho syna. Pokud mu byt bude zabaven třeba při exekuci, nový majitel na to nemusí brát ohled. Nakonec i váš syn, třeba s novou partnerkou, vám může dělat ze života peklo. Nechci malovat čerta na zeď, ale syn může i tragicky zemřít a dědit nemusíte vy. A co potom. Dokud je byt váš, tak si v něm můžete dělat co chcete a nastěhovat si koho chcete. Napište závěť, syn si počká.

2
Před 1 rokem
Věra Juránková

Syn nemusí dědit nic, stačí aby si paní k sobě nastěhovala zlatokopa, který se postará, že bude v poslední závěti uvedený jako jediný dědic a že už za života dala synovi třeba milion a že ho žádá, aby neuplatňoval nárok ani na povinný díl, jinak že se má z toho odečíst ten milion. Pokud rovnou nenapíše pod nátlakem vydědění syna, což se ale dá snadněji dokázat, že se o matku staral a zajímal se o ni, pokud to tak je.

Před 1 rokem

No to jsou rady! Finančák vám ale vyměří poplatek za věcné břemeno! A to si potom rozmyslíte.

9
Před 1 rokem
Radek Kobliha

To bylo.Tet už je to jednoduché.Ale až si mocipáni rozdělí majetky,tak zase nějakou bejkarnu vymyslí.

1
Před 1 rokem

Nedelala bych to. Co kdyz bidete potrebovat penize na peci . Dum muzete castecne pronajmout. Syn dum jednou zdedi. Mam take dum a za zivota ho neprepisu na nikoho jineho! V zadnem pripade!

Před 1 rokem

Nejhorší je, pokud syn ten byt s břemenem prodá a vydírá a šikanuje pak nový majitel.

3
Před 1 rokem

Toto jsem udělala před několika lety. Ve smlouvě mám na dožíti. Jinak se nic nezměnilo.

2
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt