Důchod invalidní nedávají, ikdyž je člověk v ..... zedník 51let,celý život pracuje, problémy se zády,14 měsíců na marodce a pořád ne ok,ani jedničku invalidní důchod nepřiznali a poslali do práce,jak říkal doktor,hodí vás přes palubu a plavte,anebo se utopte,práce se špatně hledá a nikoho to nezajímá bohužel no
Dneska bohužel spíše dostanete invalidní důchod tzv,"na hlavu", než na vážné nemoci, na které by měl být přiznán.
Kdyby jste se narodila černá tak vám ho dají s rodným listem.😄
Tak to sedlo 😃😃😃😃
Jjen dostane má sousedka výpověď a už marodi,doma líčí garáž být,kope na zahradce a chce invalidní důchod na ruky,teď hrabe listí na zahrade ,ale clovek který je vážně nemocni tak ho nedostane. Když je člověk propouštění z prace a nic mu není a marodi,že má známého lekarevaj celý rok
Acjo k tomuto nemám asi co říct... Člověk si neumí zařídit věci tak jak by měl, a osočuje druhé. Jste velmi toxická ženská...
Také tam hraje velkou roli pokles nezaměstnanosti, a uplatnění člověka na trhu práce. Respektivě člověk bez praxe a vyučení má šanci velkou!
Teď momentálně důchody berou nedávají je mi 57.let po sedmi letech jsem se asi zázrakem uzdravila jelikož mi ho posudkový odebral mám více nemocí ty se nesčítaji ale jde o princip a kdo Vás zaměstná v tomto věku vychovali jsme 4.děti už všichni pracující 3.roky jsem mohla již odpočívat ale stále se navyšuje odchody do důchodu
Nezáleží jak dlouho je člověk na nemocenské to nemá vliv na přiznání důchodu. Mají tabulky a podle nich . Na každou nemoc msji jiný počet bodů a to se odvíjí i podle toho jaký stupeň důchodu přiznají nebo ne.
Dobrý den, je možné brát částečný invalidní důchod stupeň 2 a ještě k tomu brát nemocenské dávky. Přijde mi to že je to hloupost.
Děkuji za odpověď
ano můžete
Znám případ že onkologická pacientka nádorů na prsu nemá nárok na důchod.jak je to možné
Je.Je to také můj případ, invalidní důchod 1.stupně mi ČSSZ dala až na odvolání a po roce mi ho vzala.Mám odpracováno 40 let a do důchodu mi chybí 7 let.Živi mě manžel protože práci při svém zdravotním omezením neseženu.
Bývá to po roce na nemocenské,ale to není jisté že ho dostanete.
Po roce marodění ale potom v dnešním bor-delu neni vůbec jisté za jak dlouho od podání žádosti a schválení posudkovým felčarem. Zda li ho dostanete, pokud ovšem nejste CDminorytnice?!
Je taky možné zažádat o prodloužení podpůrčí doby, zjistěte si informace na správě sociálního zabezpečení.
Je pravda že kde jaký blbec dostane důchod
A vy znáte diagnózu, mám ho též a dost často slyším od starých a cizích podobné nesmysly. Určitě z fotky poznáte diagnózu a věk?