1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Ono by to hlavně chtělo projít si doby od dokončení ZŠ do vzniku invalidity, zda tam není něco co nebylo doloženo, zohledněno atd., případně kde by bylo možné pojištění doplatit, pokud se tím získá další celý rok pojištění, případně odmaže krácení dopočtené doby. Příbuzná měla počátkem r. 2021 velmi nízký ID III. stupně, jen 7000 Kč, náhodou přesně. Když jsem jí ten výpočet zkontroloval, byl proveden početně správně, ale zjistili jsme že má poměrně mnoho dob studia a ÚP které jdou doplatit (kdykoli zpětně), což její manžel po zralé úvaze udělal. Nebyla to sice úplně malá částka (cca 100 tis.), ale od 30.7.2021, tedy data doplacení pojistného, se jí ID zvýšil na 12174 Kč! Nyní má 15502 Kč, což je sice důchod podprůměrný, ale výrazně lepší, než kdyby se neudělalo nic (to by činil 9087 Kč).

1
Před 1 rokem

Mám i.d.2 stupně je to ale masakr sama se neobléknu ani neobuju , v předklonu se mi motá v hlavě , déle nemůžu stát ani chodit , když sedím tak v předklonu protože mám přelomenou kostrč, pánev na 2 krát puklou ale 3 mi vzali protože mám jen 69 ,,% nemohoucnosti.Když jdu ven tak jen s doprovodem protože když jsem na nohou déle tak se mi nohy roztřesou a padám k zemi.Ale musím donést na pracák 3 papíry o tom že mě nikde nepřijmou z důvodu mého zdravotního hendikepu

4
Před 1 rokem

To bych chtěl vidět, proč má pán tak nízký ID.... já jsem na tom v rocích invalidity +- stejně, cca 13 let mám ll. stupeň, ale důchod mám 13500.... asi jsem se více snažil.... 😄

8
Před 1 rokem
Karel Liška

Jsem v ID od 2015 a mám tedy více, měla jsem III. Ale v covidu mě "vyléčili" tento mám naštěstí už doživotně než bude starobní

2
Před 1 rokem

Mám ID 1st. Dostal jsem ho když sem byl v evidenci UP. Šel jsem na operaci vystavili mi neschopenku mám ji už třetím rokem. Duch . pojištění se mi asi nepočítá? Chybí mi tři roky a v mém stavu moc nevěřím že budu schopen ještě dělat. Jak se žádá o ID třetího stup.?

Před 1 rokem

Dobrý den, chápu to tedy dobře: pokud v době žádosti o id jsem neměl zapoctene studium, mohu požádat o přepočet? A pokud v době žádosti jsem měl dluh na pojištění, který je již splaceny, bude se to také zohledňovat v přepočtu? Děkuji za odpověď.

Před 1 rokem

Pán si platil to minimum tak co se diví!

7
Před 1 rokem
Jiří Holba

a kde píšou , že si platil minimum?

3
Zobrazit další 3 reakce
Před 1 rokem

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Před 1 rokem
Jitka Kastakova

Požádat můžete vždy, ale pokud byl ten důchod vypočtený správně, tak se žádného zvýšení nedočkáte.

3
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt