Pracovat v důchodu kvůli penězům se nevyplatí. To je lepší zůstat doma, a věnovat se zahradě, vnoucatum. A nebo chodit do práce jen na částečný úvazek, a to jen proto, aby se člověk dostal mezi lidi, a neukousal se doma nudou. Záleží také jaká práce to je. Pokud to vyžaduje velké fyzické nebo psychické vypětí, je lepší zůstat doma a najít si koníčka. Je všeobecně známo, že nejméně času mají právě důchodci.
Zatím se ve svých 64 letech necítím být doma, ale těch 89Kč, kterým se mi navyšuje základ důchodu po odpracování 360dní v roce jim přece nenechám.
To než aby pracoval v důchodu a zvýšil se mi o stovku tak se budu raději věnovat vnoucatum a práci na zahrádce a užívat si života v klidu bez nervů v práci.
Pane Bartoši, když jako důchodce ještě pracujete, tak tu trošku za těch 360 dní navíc co do důchod.pojištění odvede zaměstnavatel, rozparcelujte na 20 let - a vyjde vám necelá stovka měsíčně až do smrti.
Na nic se netěšit. Deset let pracuji v důchodu, jako OSVČ.
Odevzdám na povinném odvodu na sociální a zdravotní
každý rok desítky tisíc ročně. Letos jsem dostal navýšení
důchodu o 83,-Kč měsíčně. Stále na můj dotaz neodpovídají
příslušné orgány. Dotaz se týká toho, proč a na jaký důchod si osoba, která si splnila svojí zákonnou dobu pro přiznání starobního
důchodu a nadále pracuje, odvádí další peníze na sociální.
Lepší je si nechat přiznat důchod ke dni, kdy to splňujete a dál pracovat ve firmě. Budete mít důchod + mzdu. To co vyděláte za půl roku vám stát nedá do navýšení důchodu.
Dobrý den,šla jsem do důchodu o rok dřiv po roce jsem si našla práci ale už nedělám chci vědět jestli se mi započita ten rok strahavali mi stejně jako na hlavni pracovni poměr děkuji Ježková
Musíte mít odpracováno 360 dní a pak si o to sama na sociální zprávě zažádat.
V podobném članku pán odpovídal v diskuzi,že pracoval rok a vydělal přes 670000.Na důchodu přidali 16 kč.
Ale má velmi dobrý pocit z toho, že vydržoval hafo rodin nepřízpůsobivých. A oni ty chechtáky zase otočí v hernách, cigaretách a alkoholu. Již přes 5 let jsem pracující důchodce a už kvůli tomu končím, byť práce mě uspokojovala. Nic, ráno přispím.
No to je zase paskvil,pobírej důchod a dál pracuj,kašli na stát ten je k ničemu . Jen a jen tě bude využívat a taky zneužívat.
Takže jestli tomu rozumím, výše výdělku na zvýšení důchodu nemá žádný vliv, pouze každých 360 dnů odpracovaných?
Když taková důchodkyně má 74 let a pracuje na pokladně ,vypadá to divně.🤔
No asi by chcipla hlady když má malý důchodci
Lidi,kteří nemají pořád dost,nakonec nemají nic,v hrobě je už nepotřebují!Je to ale jejich věc.