1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

19 000kč je málo ? Vždyť když jde nekdo do dúchodu, tak by mel bydlet ve svém, mít zánovní auto, dom.spotřebiče, apod. , proste všechno vyřešeno a mel by potřebovat hlavne zdraví a dobrou pohodu. A jinak neskuhrat.

13
Před 1 rokem

Dneska je opravdu jednoduchý koukat na informativní důchodovou aplikaci (IDA) na webu ČSSZ.

Krásné tam vidím jaké (a kdy) jsem měl příjmy, kdy jsem byl mimo práci (třeba po operaci ramene) a krásně tam vidím jaký by v tuto chvily (je mi 36) byl můj důchod kdybych teď splňoval podmínky k odchodu do důchodu...

Když vidím že bych měl necelých 19 000, velmi rád se na apku podívám za rok abych viděl co s výpočtem udělá 1 rok průměrné mzdy (místo ty dekády podprůměrný)..

Fakt je to dobrý, rozhodně se stojí na to podívat včas ať potom nejste v šoku...

3
Před 1 rokem

Po 46 letech práce na obráběcích strojích nemám ani 19 tisíc.

Nějaké průměry lidí, kteří si nevidí na špičku nosu jsou jen inspiraci k nenávisti mezi generacemi.

Diví se někdo, že se všude vraždí, když tento vládnoucí kartel všechno investuje do zbrojení a ještě se tváří, že je lidí miluji.

Osobně nenávidím všechny zbrojaře a investory, kteří je financují.

Podílejí se na vraždách a měli by být i proto všichni potrestání .

Když denně vidím kolik tělesné mladých lidí kolem se pohybuje, je mi na zvracení, že místo aby se peníze investovali do služeb, tak je investuje tento vraždící kartel do likvidace lidí.

51
Před 1 rokem
Milan Klement

Kdyby tenhle !kartel" neinvestoval do zbrojení, tak už tu máme Rusáky zpátky. Vám by to nevadilo?

38
Před 1 rokem

Ono také záleží na tom, jaké máte vzdělání a jakou práci jste dělal. Já mám vysokoškolské, pracoval jsem téměř celou dobu pro stát, ale mám důchod ještě menší, než Vy. Faktem je, že jsem šel zčásti do předčasného - ale kdybych nešel, tak mám důchod stejně velký, jako Vy. Holt stát někdy platil podprůměrně (bohužel i lidi se vzděláním). Kamarád řidič bez vzdělání je na tom mnohem lépe. To je odraz minulých režimů a vlád.

23
Před 1 rokem
Pavel Kříž

Mám kamaráda, jeho maminka si přála aby vystudoval VŠ, a potom ať si dělá co chce...

Znáte to.... Po revoluci si koupil na lízačku autobus a vozí až doposud zájezdy po Evropě.

Jako řidič a živnostník si splnil svůj sen a žil život světáka.....

Věřím, že i Vás práce pro stát byť za málo peněz bavila a splnil jste si svůj sen.

Před 1 rokem

Asi nic neuměl a pořád má cca 60% ,já mám pocit velké křivdy, protože jsem pracující jako zaměstnaný a má výměra bude cca 25% současné mzdy!!!

Kam se poděla zásluhovost ,kterou již jednou Ústavní soud prohlásil za nedostatečnou ! Zloději ODS nejdříve privatizovali, pak restituovali, pak udělali fotovoltaický tunel za 800 mld. A nyní se pasou na vojenských zakázkách. Úspory již částečně sežrala inflace...

47
Před 1 rokem
Radek Zezula

Ale důchod se počítá průměrem od roku 86 dodnes.

Před 1 rokem

Tento pán má smůlu že žije v ČR ,kde platí že ten kdo nikdy nepracoval a tzv. chudák bral sociální dávky a někdy invalidní důchod , má ve finále více než li poctivě pracující. Kdyby tento člověk celý život pracoval v Německu ve stejné profesí tak by v současností jezdil do naší vlastí na dovolené , do lázní a ještě by ušetřil. Není tady v této naší kotlině něco špatně?

13
Před 1 rokem
Fichna Pavel

To si snad děláte srandu, že závidíte invalidům! jejich důchod!

Zobrazit další 2 reakce
Před 1 rokemUpraveno

Pořád slyším, jak má někdo nízký důchod. Děkujte Bohu, že ho v této výši máte. Já mám invalidní důchod třetího stupně a i když jsem vždy měla zaplacené zdravotní i sociální pojištění, přesto jsem dostala důchod minimální a to 2700,-Kč. Prý mi bylo víc jak 28 let a nespadla jsem do ochranné lhůty a byla 12 let na mateřské, která byla tenkrát naprosto ve směšné výši. Dnes je mi 50 let a mám důchod 6000. Jsem prý mezera v zákoně, na kterou se nemyslelo. Můj problém prý byl, že jsem se přes vážné zdravotní problémy snažila alespoň něco oficiálně přivydělat. Takže jsem byla slušná, poctivá, dala státu 3 pracovité občany a tohle mám za to. Na sociální dávky nemám nárok. Bydlím s přítelem a jeho otcem. A příjmy se sčítají všech v domácnosti, i když se musím na všem finančně rovným dílem podílet. Takže mám smůlu. Jsem ráda, že netrpím hlady, ale co bude dál v budoucnu, vůbec netuším. Rozhodně se o mě stát nepostará a sama si pomoci nebudu moci. Nechápu, jak si vůbec můžete stěžovat. Mít takový důchod jako vy, tak jsem vysmátá od ucha k uchu. Minimální důchod totiž nemají jen flákači, ale také slušní zdravotně hendikepovaní, kteří nespadli do tabulek.

8
Před 1 rokem
Alena Málková

Nestěžuji si v budoucnu bude všechno poctivé, co možno nejkřištovatější ze všeho křištálového.

Příslušný FÚ jistě prověří danou situaci a zvýší daně všem, kteří pracovali na věčné časy.

Před 1 rokem

Přiznejme si, že důchod 18939 není žádná hitparáda. To je spíše nucená chudoba. Vůbec si neumím představit, že bych měl z nějaké takovéto částky za nějakých 15 let vyžít. Je třeba pracovat dokud to jde.

11
Před 1 rokem
Bohuslav Mraček

Nejste z Prahy? 🙂 Pracujte, šetřete, v šedesáti si kupte domek někde na Kladensku, Liberecku a pod. do důchodu si jeje opravte a 19000 vám bude úplně stačit. Nájem žádný, energie pod normálem, potraviny levnější, možná i na ten výlet do zahraničí vým zbyde. :P

16
Před 1 rokem

Poradna: Nebyl jsem jediný den na úřadu práce a mám podprůměrný důchod

A obráceně! Ti co nepracovaly a statečně se vyhýbali, dostaly penze z průměru! Toť spravedlnost po Česku!

37
Před 1 rokem
Jaroslav Řezáč

Z jakého "průměru"? Tedy "průměru" z čeho?

14
Před 1 rokem

To já jsem byl na pracáku měsíc a mám důchod nadprůměrný. Že by to bylo tím, že jsem se snažil dělat jen tam, kde jsem si vydělal víc? Asi, když jsem ignoroval údiv druhých nad tím, že dojíždím pět set kilometrů do práce, ale měl dvakrát tolik co oni? Každý svého štěstí (důchodu) strůjce .... 🙂

27
Před 1 rokem
Vladimír Smolík

Bože do čehoz dál duši.

19
Zobrazit další 2 reakce
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt