1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Vzorec pro výpočet důchodu je vypečený, nijak nereflektuje dynamiku mezd za posledních 20 let a poškozuje starodůchodce. Stejně tak současná snaha vládnoucí garnitury živit nenávist ke stáří a pod touto rouškou jim krátit valorizace. Cílem je asi převést celou společnost na sociální dávky. Předseda vlády již sonduje jak se řídí stát rozvojové země.

40
Před 1 rokem

Článek je buď celá vymyšlený a nebo něco zatajuje. Kdo odchází letos do důchodu v 64 létech, tak se mu počítá doba od nástupu na střední školu a nebo učiliště.Tam se nastupovalo průměrně v 15,5 roku. Takže by měl mít odpracováno 48,5 roku. V článku se uvádí 46 odpracovaných roků. Takže pánovi chybí nejméně dva roky. Jestli je strávil někde jinde, než v práci a nebo šel o dva roky do důchodu dříve, je jeho věc. Ale ať nepláče, ale zpytuje svědomí. A nebo seděl v kriminále. Tam se práce pro důchod krátí o 20%. A pokud v base nepracuje, tak se nezapočítává vůbec.

11
Před 1 rokem
Jenda Fojtík

Školu mohl začít v 16, vysoká škola se nepočítá celá, při odchodu nemusel mít ukončený odpracovaný rok, ... Odpracované roky se počítají celé.

1
Před 1 rokem

S průměrným důchodem je to jako s průměrnou mzdou. Na 1 nadprůměrný důchod jsou tři podprůměrné. Akorát tady platí to, že kdo měl vysoké výdělky za mlada, nízké výdělky v předduchodovem věku mu výrazně výši SD neovlivní. Hůře jsou na tom ti, co to mají obráceně.

6
Před 1 rokem
Valeana Šabatová

Když to bude např. 15 roků tak to ovlivní.

Před 1 rokem

OD roku 1990 jsem byl v částečném invalidním duchodu.Pracoval jsem v gastronomii to znamená malý výdělek takže po přiznání ID jsem si mohl vydělat měsíčně jen 1800kč měl jsem hotelovou školu,nyní podmínky jsou zcela jiné mužete si vydělat kolik chcete a ID vám neseberou.to znamená v ruzné době ruzné podmínky.dostal jsem zákaz pracovat zvedání těžkých břemen pracovat za nepříznivých podmínek ve dne či v noci,To když jsem ukázal tak mě nikde nechtěli přijmout.Měl jsem před operací páteře kterou mě nedoporučovali. Závěr starobní duchod 12-tisíc starobní duchod.Při odpracování 37 let z toho 14 měsícu na pracáku.Vemte si duchod presidenta 22000kč z toho jakýkoliv generál kterého president do generálské hodnosti povýšil má duchod 100 000kč a výše.Na Slovensku policisté a vojáci od roku 2016 po 25 letech u nás po 15 letech nárok na výsluhu a po té z této starobní duchod.Starobní duchod s podmínkou odpracovaných 35 let se v tomto případě nemusí vypočítávat výsluha na požádání se stává starobním duchodem,.A z této skutečnosti se vypočítává pruměrný starobní duchod v čr.KOMENTÁŘ není o tom jestli muj či jiný výpočet je správný je to pouze o realitě výpočtu pruměrného starobního duchodu v naší zemi.

10
Před 1 rokem
Antonín Petřina

Já mít vystudovanou hotelovou školu pronajmu si hotel v USA konkrétně v LA. Tam nemusíš nic dělat jenom řídit hotel na dálku.

Ubytuješ válečné uprchlíky u UK.

O všechno bude postaráno včetně zisku.

2
Před 1 rokem

Mám průměrný důchod, dál pracuji a za minulý rok jsem si vydělal 672000,- Kč hrubého. Zažádal jsem si tedy o zvýšení důchodu za odpracovaný rok a přidali mi 16,- Kč. Takže tady už mě nepřekvapí nic.

14
Před 1 rokem
Lubomir Dzuracky

Ale navýšení se nepočítá z výdělku.

Před 1 rokem

Také si myslím, že mě by se měl důchod valorizovat. Čert vem tuto asocialní vládu darmožvanilů, viz Pekar, Jakob a můj jmenovec,,Marianek traktůrek,,!

46
Před 1 rokem
Vlastimil Jurečka

Správně!!! Důchod ve výši 50% průměrné mzdy je málo. Postupně bychom měli dosáhnout stejné průměrné výše důchodu, jako je nyní průměrná mzda. Takto utopicky si to představujete?

25
Zobrazit dalších 7 reakcí
Před 1 rokem

Jaký důchod má jedinec , který se celý život vyhýbá práci a vysává stát na dávkách ? Podle státního průměru ? To má kolik 30 tisíc a výše ?

28
Před 1 rokem
Jan Šula

Jedinec, který za celý život nikdy nepracoval nemá žádný starobní důchod. Podmínkou pro jeho přiznání je odpracování nejméně 35 let a brzy to bude 40 let,

12
Před 1 rokem

19000 na osobu to dělá u čtyřčlenné rodiny 76000 no a to má každá taková rodina že? Kéž bych to s manželkou a dětmi měl.... Ale nestěžuju si, v pohodě jsem z platu postavil dům a mám vše co potřebují a i něco navíc....

5
Před 1 rokem
Martin Buchal

Musíte že jako on, jeho žena i dvě děti v jednu chvily dostávají stejný starobní důchod, kterým přispívají do společné domácnosti?

Vy budete hlava pane Bouchal...

5

Tak to kdejaký Lakatoš, určitě bere více.

25
Před 1 rokem
Kateřina Jančíková

Když pořádně pracoval, tak určitě. Stejně jako Novák, nebo Navrátil!

3
Zobrazit dalších 11 reakcí
Před 1 rokem

Výše důchodu je víceméně matematický výpočet dle zadaných a schválených podkladů. Kdo trochu umí počítat, tak si důchod spočítá sám. Na internetu jsou nabídky na výpočet. Nevím proč stále lidé stàle mají představu, že důchody se dávají podle libovůle úředníků.

17
Před 1 rokem
Jaroslav Vaňátko

You never no ?

1
Zobrazit další reakci
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt