1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Je katastrofální, že člověk pracující celý život za minimální mzdu

cca čistého 15 tis. bere důchod čistého 14 tis. (tedy přes 90 %)

Člověk s průměrnou mzdou bere pouhých 50 %.

Ústavní soud řekl již před mnoha lety, že je to špatně.

Za Jurečky se to ještě výrazně zhoršilo.

Kdy už konečně bude Ústavní soud dohlížet nato, že nejsou dodržována

jeho předchozí rozhodnutí ???

3
Před 1 rokem

....Celý život jsem poctivě pracoval, nikdy jsem nebyl nezaměstnaný a přitom mi byl koncem října přiznán normální důchod necelých 19 tisíc korun. Není to divné?...Je to divné. Je to až moc.

7
Před 1 rokem
Jiří Čermák

A co byste ještě chtěl. Máte důchod, nemusíte chodit do práce. Tak si ten důchod užívejte a nestěžujte si. Spousta lidí je na tom ještě hůře.

1
Před 1 rokem

Prostě odešel do důchodu ve špatnou dobu.Kdyby šel v letech 21,22 tak by se na něj vztahovaly tučné valorizace, kdyby šel později tak se projeví zvýšená průměrná mzda a vyšší přepočítací koeficienty na současnou úroveň.

5
Před 1 rokem
Pavel Popelka

Ale pokud byl v důchodu, tak ty valorizace se na něho vstahovali.

6
Před 1 rokem

Já můžu mluvit jenom sám za Sebe. Tedy, co se týká ID. Je mi 50 let Od roku 2000 jsem Lékařsky uznaný Psychouš a Magor, ale do srpna 2020 jsem Pracoval za velice nízké mzdy. 2009 - 2011 - 20 000 hrubého 2011-2020 asi 23 000 Hrubého. V únoru 2021 jsem žádal o důchod Invalidní , červenec 2021 - 17 348 Kč ID 3. stupně.

Problémem týhle vlády jsou totiž Valorizace. Oni zjistily, že ty důchody všechny by šly Valorizacemi donekočna. Kupecké počty Procenta. Základ, část základu, Procenta z Procent. Základ se pořád zvyšuje . Nyní 21 955 Kč Po 4 valorizacích. To znamená že za 2 roky mi důchod vzrost 5 000 Kč

Proto maj sevřený Zadky a ty důchody zkrouhly a započitatelné délky prodlužujou na 40 let . 30 letí ti už budou bez důchodu, protože je semele naše Generace Husákovy Děti. A Havlovy Děti umřou Hlady

Před 1 rokem

Nejste sám,my kteří jsme dostali důchod dříve.dostali jsme méně než dostávají čerství důchodci.Takže starodůchdci jsou na tom daleko hůře.

8
Před 1 rokem
Kornel Svoboda

Jsem taky starodůchodce a vím o čem je řeč. Smůla, že jsem žila a pracovala převážně v totáči. Dnešní důchodci mohou být vysmátí, platy jsou dost vysoké. Bohužel tenkrát necelé 3 tisíce plat jsou znát. Nikdy se to nenarovnalo. K tomu se musí připočíst, že 1x nebyla valorizace, 2x jen asi 45 Kč. Inflace a drahé energie jsou pro všechny stejně drahé. Pro podporu bych si nešla.

1
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

takže celej život pracoval za podpruměrnou mzdu a diví se že i duchod je podpruměrnej to hlava nebere

20
Před 1 rokem
Karel Strýček

vzhledem k tomu že ten, kdo neodpracoval ani jeden jediný den má průměrný důchod. Takový člověk by neměl mít žádný důchod ( můj názor)

35
Před 1 rokem

Zkuste se podívat na portál našedůchody.Zkuste si do tabulek, které tam jsou zadat údaje ze svého ROZHODNUTÍ o důchodu a uvidíte.

4
Před 1 rokem

Divné jsou jen ty traktoristovy výpočty, jak se mu to hodí.

58
Před 1 rokem
Jiří Šimoník

Trapné. jede se podle dávno vytvořeného vzorce, na tom ministr nic nemění. A traktoristu znám, Šlachtu.

22
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Zlaty sociální davky to kazdy mluvi co budete delat as budete stary kdyz vam nedaji duchod kdyz nemate odpracovano a ja jim furt rikam ze budeme zit furr stejne na davkach a budeme na tom lip jak v nakym duchodu

2
Před 1 rokem

Nechápu, proč jste si nepožádal o předčasný důchod. Třeba i s odložením výplaty důchodu. Mohl jste mít o tři tisíce víc. Teď už s tím nic nenaděláte.

11
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt