1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Makat u zahraničních firem tak máte pěkný důchod v česku a v cizině sem nemakal Od roku 1978- do roku 1985 jsem makal v lese na Šumavě plat 6000 Kč.a ty léta se nezapočítaj. Až od roku 1986.

Před 1 rokem

S podprůměrným platem může očekávat průměrný nebo nadprůměrný důchod jen člověk absolutně mimo realitu nebo odborový fanatik.

12
Před 1 rokem

Kdo celý život pracoval za podprůměrný plat. Nebo jako OSVČ a platil nízký odvod. Nebude mít průměrný důchod.

15
Před 1 rokem

Ti . co nepracovali , a nemají nárok na důchod , Jdou si pro dávky ,

26
Před 1 rokem
Josef Cumba

Není to úplná prča. Znám člověka z menší obce, který celý život pracoval v jedné menší továrně, kterou měl v docházkové vzdálenosti. Továrnu koupil jiný majitel, který výrobu přestěhoval. Ten chlapík se rozhodl, že když mu do důchodového věku zbývá něco přes 2 roky a nemá auto, aby mohl dojíždět jinam, že bude brát podporu v nezaměstnanosti a pak sociální podporu, dokud nebude mít nárok na předčasný důchod. Žádné podstatné úspory neměl a žil sám. Vydržel to, ale jen díky tomu, že měl vlastní domek, zahradu, slepice, králíky a dřevo na otop bral jako klest z lesa. Byla to pro něj celodenní dřina a měl štěstí, že ho nezradilo zdraví. Přestal kouřit.

5
Před 1 rokem

V článku chybí zásadní údaj.Co vykonával za práci a jak velký měl plat.Bez toho jsou to jen dohady.

14
Před 1 rokem
Jarda Kuchta

Plat měl taký malý, ale politicky mu to myslelo.

Před 1 rokem

Babiš vydělával mld,a dostal dúchod 19800

10
Před 1 rokem
Tomaško Juraj

Pokud odváděl na sociální pojištění z minimální mzdy, není se čemu divit 🙂

Před 1 rokem

V tomto státě se hezkého duchodu nedočká nikdo!!

15
Před 1 rokemUpraveno
Michael Michael

To se mýlíte. Třeba já jsem spokojena. Pracovala jsem celý život (SŠ, účetní) a mám dnes (po valorizacích) něco přes 21 000 Kč. Opravdu špatně jsou na tom starodůchodci. Ti mají běžně důchody jen něco nad 1 tisíc. S tím by se mělo něco udělat a ne čekat až vymřou...

19000 Kč a stěžuje si?

To mu musí stačit.

11
Před 1 rokem
Monika Sedláčková

Tak asi byl zvyklý na jiný standard. Ono jestli na horší se vždy zvyká hůře.

Před 1 rokem

Z praxe vím, že vyhýbat se práci a být evidován na pracáku i víc jak 20 let je výhodnější než pracovat.

13
Před 1 rokem
Vladimír Kaska

Není. Kdo neodpracoval zákonem stanovenou dobu, nedostane žádný!!! důchod. Bude do konce života jen na sociálních dávkách...

17
Zobrazit dalších 19 reakcí
Před 1 rokem

Právě. Chtěl se živit poctivou prací. Tak má i poctivou penzi. Možná se brzy dočká i nějaké drobné sociální dávky.

7
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt