1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Po nových volbách to bude doufám zase jinak. Traktorista a surikata slibovali, že se nás 50+ jejich deforma nedotkne. A jaký je výsledek jejich lží? Úplně nás potopili.

158
Před 1 rokem
Jiří Šimoník

Taky si myslím, že po volbách bude vše jinak. Fialový hnus zrušil EET. Nová vláda zruší nebo alespoň upraví pravidla pro důchody. V parlamentu mohou sedět do smrti. Bohužel řidič autobusu v Praze (MHD) asi těžko bude kroutit volantem v 70 letech. Budou sedět na pracáku, kasírovat soc. dávky a čekat na důchod.

1

Jsem ročník 1969. Původně jsem měla jít do důchodu v 55...to by bylo moc brzo. Ještě mám dost energie i chuti být aktivní i pracovně.

Pak mi to zastropovali na 65 a nyní prodlužují. Neřeším. Do 60 si to umím představit. A co bude potom? Vyřeším potom. Sarkasticky můžu říci, že vláda vymyslela návod na mládí, jenom nvm jestli počítá i s tím, že naše těla to nedají a místo do práce budeme chodit spíše do čekáren lékařů? Jestli trefíme.

78
Před 1 rokem

Chce se mi zvracet.50 tnici se důchodu nedozijou.Pokud ano tak už vidím jak bude třeba 64.leta servírka nebo prodavačka obshluvat.Tato vláda není normální.Proc si jako důchodce neuziju vnoučata,?Protože chcipneme buď jako žebraci a nebo se nedozijem.Boze pomoz.Už se seberte a odejděte .

58
Před 1 rokem
Martina Kubová

Důchodu se nedožijou ani dnešní 30 níci.

5
Před 1 rokem

Všichni by si měli před volbami spočítat kdy budou mít nárok na starobní důchod.

Alespoň by potom nevolili blázny a podvodníky.

100
Před 1 rokem
Václav Kříž

No a kdo to před volbami tušil, kam to budou směřovat? Nehledě na to, že madam Schillerová v minulé vládě také tvrdila, že věk odchodu do důchodu je třeba navýšit.

Odkaz

eurozpravy.cz
Schillerová má návrh: Vyšší věk odchodu do důchodu, nižší výdaje
Ministryně financí Alena Schillerová prozradila, že na vládní jednání možná již brzy přinese zajímavý návrh změny důchodového systému. Jeho obsah ovšem řadu Čechů moc nepotěší, Schillerová totiž...
3
Před 1 rokem

Rudolf: Narodil jsem se v lednu 1969. Původně jsem měl jít do důchodu v 65 letech, ale teď mi prý důchodový věk zvýšili. Už teď jsem kvůli zdravotním problémům plánoval předčasný důchod. Jak to tedy budu mít? Kdy budu moci jít do důchodu?

Myslím že původně (tedy v době totalitní) by šel pán do penze v 60 letech! Dnes mu nedají penzi ani v 65 letech, a nakonec se jí ani nedožije! Jsem o něco mladší a dělám celý život, nemoce a zdravotní komplikace se přidávají léty! Pokud nedostanu penzi tak mě určitě nikdo nezaměstná protože je to jednak zakázané( nesmíte zaměstnat nemocného na pozici kde zhoršíte jeho zdravotní stav) a jednak kde vezmou starého člověka? Naše vláda je vláda hlupáků co nemyslí neboť nemá čím! Je hlavně na mladších aby si to uvědomily a začaly jednat! A než začnete nadávat starým důchodcům, tak si uvědomte že oni vybudovaly vše kolem a dnešní vláda již nic nebuduje ani nestaví! Vše rozprodaly a rozházely! I komouši dělaly pro lidi víc než tito lumpové!

18
Před 1 rokem
Jaroslav Řezáč

Protože komouši věděli, že rodina je základ státu.

2
Před 1 rokem

jak to ti komunisti dělali že ženy šli v 55 a muži v 60?

jak si to mohli dovolit bez dluhů.

75
Před 1 rokem
Karel Tošenovský

Ženy že šly v 55? Chodily do důchodu dle počtu dětí milý pane...Např. moje matka šla při třech dětech do penze již v 52letech, a také si mohla ještě přivydělat a užít si vnoučata...Mě je nyní 48 let a budu ráda, když to dám fyzicky do 60 ( v sociální sféře)...Doufam, že příští vláda nevymyslí další jobovku, že bychom makali třeba až do 75...🤦🤦

13
Před 1 rokem

To už snad nemyslí vláda vážně. Pochcípeme v práci, pokud si nás tam zaměstnavatel nechá vzhledem ke zdravotním, mentálním a pracovním schopnostem. Chtěli byste aby vás operoval 70ti lety doktor pracující x hodin v kuse ?

23
Před 1 rokem
Irena Rena H

Přepracovaná stará sestřiçka si spletla klienty s personálem a cpala jim do úst medikace.

Naštěstí personál se uměl ubránit.

6

Za mě je to pěkné nespravedlivé..moje matka v mém věku s 3 dětmi již byla v důchodu...já mám 4 děti a půjdu do důchodu o 10let později než ona ...no..

46
Před 1 rokem
Renáta Šimíčková

Výsledek asociálního lidoveckého svědomí vlády 5smečky?

61
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Zajímalo by mne, pokud by i Schillerová neměla takto vysoký plat, ale plat nižší než je průměr a těžkou práci, zda by tak lobovala za pozdější odchod do důchodu. Měli by si to vyzkoušet, v senátě sedět a objíždět konference bychom taky zvládli i ve vyšším věku, ale pracovat rukama a mít za to nízký plat, nevím zda by je to uspokojilo.

2
Před 1 rokem

No že by po volbách něco jiného...do důchdu v 80,já už nic lepšího nečekámjá bych už byla v důchodu,podle novinek si pěkně počkám,je mi 60a i když dobře prý vypadám kosti říkají něco jiného.🥲

16
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt