Uvedený příklad, zase blbě. Vychází z částky 42 tis. Pokud pro tento výpočet použijeme reálně nižší částku, např. 25 tis. hned ten rozdíl bude výrazně menší. Ti, kteří mají nízký základ pro výpočet důchodu, nemají důvod přemýšlet zda jít nebo nejít do předčasného důchodu. Jděte hned, jak to jde. Ztrátu výrazně převýší zisk. Klidný život bez stresu. (zahrádka, koníčky, vnoučata) Za roky předčasného důchodu dostanete tolik, že při řádném odchodu do důchodu a nekrácení se vyplacená částka srovná někdy za 20 let. Pokud tu ještě budete, koho to bude zajímat? Kdo odejde do důchodu dříve, ten si ho užije plnohodnotněji. Ti, kteří mají vyšší výpočtový základ, samozřejmě více tratí předčasným důchodem. Bez ohledu, že do systému nasypali mnohem více. Koho to zajímá? Je třeba si to vždy nechat dopředu spočítat a pak se rozhodnout.
Pane Vacku naprostý souhlas s vaším komentářem, je to přesně tak jak píšete. Ten, kdo má nižší vyměřovací základ pro výpočet důchodu tak zdaleka tolik netratí za předčasný důchod, než jak je v článku vypočteno, jak ten, s vyšším vyměřovacím základem. A navíc, kdopak sežene ve věku 60+ slušně zaplacenou práci? Práci sice i v tomto věku seženete, ale buď rovnou za minimální mzdu, nebo max. do 20 000Kč hrubého. A touto nucenou nízkou a nedůstojnou mzdou si pak ale reálně snižujete výpočtový základ pro výpočet starobního důchodu.
Proč se vůbec nemluví o předdůchodu . Tam je dokonce možnost jít až o 5 let dříve. Poté po odchodu do starobního důchodu člověk dostává plnou penzi bez krácení. Podmínkou je ,že má Penzijní připojištění a z toho si vyplácí měsíčně sám sobě 30% průměrné mzdy. Dokonce stát za něho platí Zdrav .pojištění .
asi proto, že když tato možnost "vznikla", tak stačilo mít na kontě cca 300 tisíc. ale teď už je to násobně více -707.520 Kč , takže mnoha lidem je to penzijko v tomto případě na prd.
Já jdu v červnu 24 do předčasného důchodu o 3 roky.Je mi šumák,kolik mi vezmou peněz díky předčasnosti.Celý život jsem pracovala rukama za minimální mzdu.Co mi seberou,to mi přibližně vrátí za 4 děti.Už mám všeho plné zuby.
Ztrátu způsobilo lidovecké a/sociální svědomí vlády 5smečky
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Naprosto s vámi souhlasím, to asociální lidovci jako béčko ODS dokonce měli volební téma ve snížení povinnosti odpracovat 25 let na důchod což máme tuším nejvyšší v EU a nakonec šli opačnou cestou. Traktorista a surikata veřejně lhali že se jejich "parametrické" úpravy nedotknou lidí 40 - 50+ takže jen lži a podrazy na které si vzpomenu při každých volbách.