1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Jeden se narodí 31. dne v měsíci a má to..., druhý se narodil pár minut po půlnoci 1. dne v měsíci a má utrum. Divné, ale prostě takhle nám to vymysleli a uzákonili. Odborník žasne, laik se diví...ale je to nepříjemné

7
Před 1 rokem
Monika Sýkorová

Když se takto narodí dvojčata na rozhraní čtvrtletí, tak na přídavky na dítě taky dokládate rozdílná čtvrtletí a co jako..

1
Před 1 rokem

Dobrý den, manželovi byla zamítnutá žádost o důchod, nepracoval pravidelně, já, jeho manželka jsem do roku 2013 vše doplatila na VZP, regionální pobočce Ostrava, včetně penále, v období 2013-2020 pracoval sezonně v Rakousku, za což má již důchod přiznaný, ale jedná se o hodně měsíců mimo sezonu, které mu chybí. Mám dotaz, lze toto období v CZ doplatit a pakliže ano, je naděje, že důchod dostane. Problém je, že vše již 2 roky vše financují já, a také z toho důvodu dál pracují v cizině, jinak by jsme byli nucení vyjít s jedním důchodem, ale jedná se mi zejména o zdravotní pojištění, pak nevím, co bych dělala, kdyby se něco manželovi stalo. Doufám, že mi budete nápomocní radou, jinak nevím, co dál. Děkují

Před 1 rokem

Tak tedy.Nejspravedlnější by bylo,kdyby do předčasného důchodu se mohlo od odpracovaných 40 ti let.Když už to takto ze dne na den nějací chytráčci vymysleli...!!!

7
Před 1 rokem

O nic nepřišel . Mě ho dali a skrátili z důvodu předčasnosti o sedm tisíc na deset tisíc !!!

Asi si to hodím ...

4
Před 1 rokem
Miroslav Sikora

To jste si to nemohla zjistit dříve?

5
Před 1 rokem

tak prý se změny nedotknou dnešních pedesátníků..

to tady vykřikovala Pekary, to nám tedy pěkně lhala

17
Před 1 rokem
Miroslav Vojáček

Bohužel se dotkly změny i 60ti letých narozených po 1 říjnu 2023 ,kdy byl schválen zákon ,ročník 1963 do 1 října po staru ,po 1řjnu zbytek má smůlu.

Před 1 rokem

Může už jen poděkovat traktoristovi

29
Před 1 rokem
Jiří Šimoník

Co si zvolil, tak to má.

15
Zobrazit další reakci
Před 1 rokem

Tento komentář byl smazán uživatelem.

Před 1 rokem
Lc

Ten kdo odejde do předčasnýho, tak pak brečí, že má málo.

Máme-měli jsme kolegu. Doslova se třásl na důchod, nemluvil o ničem jiném.Manželka doma, záhrádka, vnoučata. Přemlouvali jsme ho, odcházet nemusel.

Teď mu vadí nízký důchod, manželka s ním zrovna teď nemluví, vnoučata jsou na přespusu a zahrádka v prosinci je na 2 věci.

13
Zobrazit další 4 reakce
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt