Jeden se narodí 31. dne v měsíci a má to..., druhý se narodil pár minut po půlnoci 1. dne v měsíci a má utrum. Divné, ale prostě takhle nám to vymysleli a uzákonili. Odborník žasne, laik se diví...ale je to nepříjemné
Když se takto narodí dvojčata na rozhraní čtvrtletí, tak na přídavky na dítě taky dokládate rozdílná čtvrtletí a co jako..
Dobrý den, manželovi byla zamítnutá žádost o důchod, nepracoval pravidelně, já, jeho manželka jsem do roku 2013 vše doplatila na VZP, regionální pobočce Ostrava, včetně penále, v období 2013-2020 pracoval sezonně v Rakousku, za což má již důchod přiznaný, ale jedná se o hodně měsíců mimo sezonu, které mu chybí. Mám dotaz, lze toto období v CZ doplatit a pakliže ano, je naděje, že důchod dostane. Problém je, že vše již 2 roky vše financují já, a také z toho důvodu dál pracují v cizině, jinak by jsme byli nucení vyjít s jedním důchodem, ale jedná se mi zejména o zdravotní pojištění, pak nevím, co bych dělala, kdyby se něco manželovi stalo. Doufám, že mi budete nápomocní radou, jinak nevím, co dál. Děkují
Tak tedy.Nejspravedlnější by bylo,kdyby do předčasného důchodu se mohlo od odpracovaných 40 ti let.Když už to takto ze dne na den nějací chytráčci vymysleli...!!!
O nic nepřišel . Mě ho dali a skrátili z důvodu předčasnosti o sedm tisíc na deset tisíc !!!
Asi si to hodím ...
To jste si to nemohla zjistit dříve?
tak prý se změny nedotknou dnešních pedesátníků..
to tady vykřikovala Pekary, to nám tedy pěkně lhala
Bohužel se dotkly změny i 60ti letých narozených po 1 říjnu 2023 ,kdy byl schválen zákon ,ročník 1963 do 1 října po staru ,po 1řjnu zbytek má smůlu.
Může už jen poděkovat traktoristovi
Co si zvolil, tak to má.
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Ten kdo odejde do předčasnýho, tak pak brečí, že má málo.
Máme-měli jsme kolegu. Doslova se třásl na důchod, nemluvil o ničem jiném.Manželka doma, záhrádka, vnoučata. Přemlouvali jsme ho, odcházet nemusel.
Teď mu vadí nízký důchod, manželka s ním zrovna teď nemluví, vnoučata jsou na přespusu a zahrádka v prosinci je na 2 věci.