1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Dobrý den,celý život poctivě pracuji.Starala jsem se i o manžela ,který byl ležák,umřel.Nyní mám já zdravotní problémy.Vysoký krevní tlak ,cukrovka,prodělala jsem i epileptický záchvat.Léčím se i na psychiatrii.V lednu budu mít 58 let.Myslíte ,že bych mohla mít nárok na invalidní duchod,případně jak o něj a kde požádat.Nyní jsem 4 měsíce byla na neschopence a opět už pracuji ale jde to velmi těžce.Děkuji za info a přeji krásný den s pozdravem Prudíková Iveta

Před 1 rokem
Iveta Prudíková

záleží na tom, jestli se jim vejdete do tabulek 🙁

vysoký tlak není důvod k ID, cukrovka záleží jak závažný stav je. epileptický záchvat (ojedinělý) taky není důvod. psychiatrie - pokud jste nebyla dlouhodobě hospitalizovaná, a léčíte se jen třeba s depresemi, není nárok. jednotlivé zdravotní postižení se nesčítají, musíte si "vybrat" jen to největší a musíte "nabrat" alespoň 35 procent na jedničku.

po 4 měsících neschopenky vás rovnou odpálkují, že by měla být rok. ale to není pravda. koukněte do vyhlášky, jestli splníte podle vás těch 35 procent.

Odkaz

jen pro ilustraci - mám po operaci mozkového nádoru velikosti golfového míčku a z toho velké neurologické problémy, deprese a úzkosti, kombinovanou vadu srdce, autoimunitní onemocnění jater a štítné žlázy (vše následky operace a zásahu do mozku). jsem zhruba stejně stará jak vy, první žádost i na odvolání ministerskými posudkáři smetena (jsem prostě simulant a zprávy lékařů byly účelové), až po zásahu ombudsmana a stížnostech na ministerstvo přiklepli na rok jedničku.

www.zakonyprolidi.cz
359/2009 Sb. Vyhláška o posuzování invalidity
Vyhláška č. 359/2009 Sb. - Vyhláška, kterou se stanoví procentní míry poklesu pracovní schopnosti a náležitosti posudku o invaliditě a upravuje posuzování pracovní schopnosti pro účely invalidity...
Před 1 rokem

Dobrý den, mám invalidní důchod 1. stupně a jsem na nemocenské. 12.1. mám mít posouzení o pokračování důchodu a pořád nic nepřišlo. Může mě posudkový lékař důchod prodloužit, nebo mi musí nejdřív ukončit nemocenskou? Děkuji

Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt