1600/1600Zbývá 1600 znaků
Před 1 rokem

Chápu, že jste celý život pracoval, nikdo vám to nebere, ale také si uvědomte, že se o vás stát starat v otázkách bydlení a také nyní důchodu(nebo jste si šetřil od mládí na důchod). Mladí si mají šetřit na důchod a z čeho? Když má někdo malé děti, ženu na mateřské, hypotéku, a ještě by si měl dát bokem na důchod pár tisíc tak z čeho tu rodinu obstará? Na důchod nešetří, protože potřebuje přežít a z něčeho vyžít nyní ne za 40 let.

16
Před 1 rokem
Pavel Mlčák

Naprostý souhlas.

Před 1 rokem

Jak to , že u nás existují dvojí zákony ? Jak je možné, že důchodci musí mít odpracované roky a někteří nemají odpracovaný za celý život ani hodinu a v životě nebyli ani jeden den v práci a přesto dostávají daleko větší důchod než lidé kteří poctivě celý život chodili do práce ? Kdyby jsem byl zase mladej, tak si nakoupím černý krém na boty a budu se s ním mazat, práci se budu vyhejbat !

7
Před 1 rokem
Ivan Štěpánek

Nevím kdo vám nakukal takové nesmysly, tito lidé nepotřebují důchod, protože pobírají sociální dávky,

3
Před 1 rokem

Ja zde již nic moc neuvádím. Posledně mi bylo chladne sděleno, že na žití mám přece děcka. A co např. paní, víc doma, než v práci. Ale je cca o 10let starší, mezitím jsem sama 3x změny důchodu a podmínky zažila a já jsem ten ročník, co vždy zastihly negativní změny

Ona dnes má super duchod, příspěvky na děti a jiné. Jiná kamaradka je naopak cca 8let mladší, ale kupu děti a tak ji zbývá jen pár let. A tak bych mohla dal uvádět. Já jsem nesplnila nové podmínky, vážnou nemoc, ale ID tehdy byl nemožný a nyni již už nemohu. Jsem tedy bez koruny a zajištění.

4
Před 1 rokem
Kamila Koch

Pokud jste vyla opravdu vážně nemocná,ID by Vám dali,já pobírat 20 let,a zároveň i pracují,i když na nižší úvazek,jak se říká-kdo chce,hledá způsob,kdo nechce,hledá důvod

1
Před 1 rokem

Je mi to úplně jedno.

Vůbec mě to nepřekvapuje.

Myslím, že kdo umí do pěti počítat,tak mu je to jasné.

Jsem ročník 82 a pracuji 24 let.

Nedávno jsem si uvědomil, že se žádné penze se v naší Banana republice stejně nedoziji a proto nedám našemu protektorátu už ani halíř.

20 let splácím hypotéky, teď nemovitosti prodám a odstehuji se pryč.

Tato má, rodná hrouda, nemá min. 10let absolutně, žádnou perspektivu.

Fialový bordel si podá ruku s Burešem po volbách a komous na hradu tomu bude tleskat.

Namíchaný plebs v české kotlině tomu bude jen zírat a říkat si, že dokud mám na pivo tak se nic neděje.

18
Před 1 rokem

Hele proste vyhazet ty zmetky….vždyť je to hnus kde jakej nemakacenko má nárok na vše a normalni slušnej pracující člověk je tratnej????tak co to sakra je????ja bych je vycházela na vidle ať se napichnou ty svi….a svi….je prase až mi to zase smazete….chytráci taky by jste se meli probrat!!!!!!

14
Před 1 rokem
Michaela Ježková

Chovejte se slušně, občanko, aby nakonec někdo neházel někam vás. Ona karma umí být leckdy hodně rychlá.

6

Moc pěkně vymyšleno. Nevím, ale prý byla i tzv. doba kdy lidé ukončili školu a hned šli makat.

Do různých fabrik, a různých zaměstnání. Dnes i přesto že by člověk rád šel do zaměstnání, tak je kolikrát problém.

Např. u takových lidí jako je třeba člověk po operaci hydrocephalu. U člověka , který díky několika operacím a několika prodělaným zánětů mozkových

blan , a epilepsíí. Neví kde má sem tam sehnat práci . A zvláště když je takové omezení kdy takový to člověk nemůže dělat práce - ve směnách ( noční ),

práce u rotačních strojů , ve výškách , nebo tahat těžká břemena. Popř. ve stresu.

Je sice hezké že spousta starých lidí nebo těch starších mají řeči že se mladým nechce makat. Ale když už chtějí makat , a zaměstnavatelé nebo šéfové

různých fabrik a firem mají podmínky takového tipu jako 3 roky praxe v oboru, noční směny , ve výškách , nebo u rotačních strojů.

Tak kde třeba má najít práci takový člověk , když má 2 učební obory jako je pomocná síla do kuchyně a nebo jako pečovatelka.

Kde má najít taková to osoba práci. Když má 2 obory, a školní praxe v dnešní době zaměstnavatele nezajímá.

Když má spousta takových to lidí ( zaměstnavatelů ) jen tzv. nos nahoru a nezaměstnají ani osobu , která je zdravotně znevýhodněná a má i dva výuční

obory ??? Je sice hezké že spousta lidí ve věku kolem 50 a výše řeknou že se mladým nechce makat.

Ale když jsou lidé kteřím se chce makat , a zaměstnavatelé je nechtějí.To je dneska samá Maturita , praxe, noční směny .... a kdo ví co ještě.

To by dnešní zaměstnavatelé nesměli být vybíraví a mít takové nároky.

1
Marcela Šenfeldová

Některé podniky snabízejí rekvalifikaci,ale já už jsem důchodce,tak snad to ještě platí.I úřady práce prý nabízejí rekvalifikace.

Před 1 rokem

Jak to tedy je u těch, co žili část nebo většinu života na dávkách? Je pravda, že se jim důchod opravdu počítá z průměru?

Cenzore, prosím, nemažte můj dotaz, opravdu mluvím o všech netáhlech..

13
Před 1 rokem
Otto Zákoucký

Všechno o důchodech najdete na webu ePortál ČSSZ.

Před 1 rokem

Čím víc let mám odpracováno, tím víc si říkám, že bych se na to měl vybodnout a jít si skutečně užívat život. Proboha, ještě 22 let.

Mám zkušenost, že když to začnu odpočítávat, tak to běží strašně pomalu a když to nesleduju, tak si naopak připadám jako bych slavil narozeniny snad každý druhý den.

Může mi někdo říct proč má každá část života na svým konci nějaký ohodnocení? V 6-7mi letech se ohodnotí jestli jsi zralý pro školu nebo ještě ne. Pak někdy v 15-16 se zase hodnotí jestli jsi zralý na střední školu, v 18-19 jestli máš na maturitu. Vedle toho jestli máš na řízení auta - řidičák, jestli jsi už dost zralý na vážnější vztah nebo dokonce svatbu a děti, pak pracovní záležitosti, každoroční hodnocení, anonymní a často tiché hodnocení tvé osoby od tvých přátel a známých, hodnocení tvého zdravotního stavu od lékařů a zubařů, tvého věku, bydliště a vozidla při uzavírání pojištění ... a desítky dalších a dalších věcí, včetně toho blbýho důchodu .. pomalu každý den.

A nakonec tě údajně hodnotí bůh a rozhoduje jestli půjdeš bydlet mezi mraky a nebo mezi kotle.

Asi jsem rebel .. mě tenhle způsob nevyhovuje a nechci se nechat furt někým hodnotit. :-p

6
Před 1 rokem
Martin Dostal

Cože,ještě makat 22 let,tak to mě je Vás fakt líto.Ale nezoufejte,makat nebudete ona nebude práce.

8
Před 1 rokem

Tak jestli tomu dobře rozumím, až odpracuju 40 let, můžu jít do předčasného důchodu, který mi tedy pokrátí, protože ještě nemám důchodový věk. A někdo kdo začal pracovat o hodně let později, odpracuje 35 let, ale protože už má důchodový věk tak bude mít plný důchod?

5
Před 1 rokem
Kamila Mrvíková

To už máte tak trochu teď, protože pokud se dožijete o pár let více (muži o pět, ženy o trochu víc), stačí vám odpracovat 15 let. Důchody ale mají také různou výšku, takže váš krácený může být vyšší než jiný plný.

Před 1 rokem

Nejlepší asi je válet se doma na kavalci jednou za čas juknout na web jestli nemám nárok na další dávky ,jednou do měsíce s tučnou složenkou na poštu sem tam si neofiko přilepšit nebo něco šlohnout popř.spočítat potomky zda výjdu s dávkama nač si sělat vrásky s důchodem vždyt i na stará kolena se o mě stát postará

14
Stránkování
Máte připomínky k diskuzi nebo k diskuzním příspěvkům?Napište nám
Služba Seznam Diskuze:Smluvní podmínkyOchrana údajůNápovědaO služběKontakt