Doufam, ze to bude platit pro vsechny, i co jsou leta na UP a OSSZ, a ne co odebiraji ale co plati z prcovne pravniho vztahu
Cili za HPP na radnou smlouvu
Poněkud divné, jak je to tedy s důchody zasílanými do zahraničí lidem kteří odešli aniž by tu odpracovali Vámi zmiňovanou minimální dobu pojištění?
Dnes jsou s většinou civilizovaných zemí dohody o uznávání důchodového pojištění atd. Takže když v součtu odpracovaných let dosáhnu na důchod dostanu z českých peněz poměrnou část. Pokud zároveň plním nárok na důchod např. v německu, dostanu poměrnou část německého důchodu.
Chci se zeptat započítávat se tam také že sem rukoval do armady? 1,5 delam uz 25let cca jen by me to zazjimalo dik za inf predem lidi 👍👉🗽
Jestli jste narukoval do cizinecké legie , tak ne.
To je hnus, chtěla bych vidět počet odpracovaných let u našich romských spoluobčanů!!!!
Ti důchod nedostanou, ale stát jim to vynahradí na dávkách. Mnozí se pak mají líp, než ti co 40 let pracovali.
Já mám letos regulérně odpracováno 44 let a ještě se do důchodu nechystám. Jestli někdo nějaké roky potřebuje, tak mu je přenechám. Jen se nestyďte. 😄
Tento komentář byl smazán uživatelem.
Nejrychleji vyřízený (průměrný) důchod obdržel poustevník z Austrálie a nemusel pracovat.
Tady by se měli hlavně novináři zaměřit, jestli ministr neporušil nějaký zákon o přiznání starobního důchodu. pokud došlo k porušení zákona měl by ten legrační ministr bezpodmínečně odstoupit.
A ten kdo ma odpracovane ,tak toho oškubou,nebo prodlouži roky odchodu.
Pokud máte nějaké lepší řešení , zkuste ho navrhnout ministru Jurečkovi.
A ten kdo nemá odpracováno nic tak dostane víc než ten co bude mít odděláno 45let
Ten kdo nemá odpracováno starobní důchod prostě nedostane.
Takže když někomu 20 let strhávají socialní pojištění tak nic nedostane a bude žebrat o sociální dávky to to nejde udělat půl na půl.
Když bude mít odpracováno 20 let půjde do důchodu o pět let později.
Já mám odpracováno od 16let zatim36let a ještě budu dělat 13let a 7mesicu tak snad něco málo dostanu.
Hlavně si ohlídejte odvody, ty jsou důležité, práce ne.